art (no marcial)

L'home que clona Goku

El grafiter espanyol Sergio Jiménez ven teles hiperrealistes de fotogrames de la sèrie 'Bola de Drac'

180618 dragonball 16 9 elperiodico-1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si el mateix Akira Toriyama tingués davant un Goku dibuixat per ell i una altra pintat per Sergio Jiménez, tindria problemes per saber quin és el seu. Bé, pot ser que en tingués. Aquest fan des dels set anys de la gran creació del dibuixant japonès, Bola de Drac, no pensava que li aniria tan bé pintant teles basades en fotogrames de la sèrie quan va començar a fer-ho fa un any i mig. Jiménez, que respon al nom artístic de Grafiti Corp, té llista d’espera de clients per l’hiperrealisme dels seus quadros pintats amb esprai. 

"Vaig fer un concurs per Twitter en el qual sortejava un quadro, abans sobretot pintava murals, i la gent es tornava boja", explica Jiménez, que porta 18 anys pintant grafitis. "Dels murals als quadros m’hi vaig passar per comoditat, perquè es podia il·lustrar molt bé un fotograma concret de l’anime", afegeix.

Arran del concurs, li van començar a escriure fans de Bola de Drac preguntant si podien comprar teles amb personatges de la sèrie. Alguns, fins i tot, li demanen un fotograma determinat, aquesta escena gravada en la memòria dels seriòfils. "De l’episodi 110, que va ser increïble, pràcticament he pintat quadros de tots els fotogrames en els quals apareix Goku en la nova transformació", detalla. "Personatges femenins n’he fet molt pocs, C-18 i Bulma", explica. Fins i tot la seva filla, explica, va aprendre a dir el nom del gran protagonista de la sèrie, Goku, abans que el seu propi nom.

Notícies relacionades

A través d’internet i les xarxes socials Sergio Jiménez acumula clients enamorats de les seves creacions, que fa en el seu temps lliure. Per exemple, a Instagram té més de 25 mil seguidors. Jiménez anuncia cap a on evolucionarà: "La intenció que tinc és no pintar tants quadros. Disfruto molt més amb el mural". Tot i que la demanda continua creixent, com els poders de Goku. 

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Grafitis