SEGURETAT

Un robot aspirador xinès defectuós permet espiar i robar dades d'usuaris

Les vulnerabilitats es poden estendre a altres dispositius també fabricats per l'empresa xinesa Dongguan Diqee, com les càmeres de videovigilància, gravadors de vídeo i timbres intel·ligents

robot-aspirador

robot-aspirador

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Uns robots aspiradors presenten uns errors de seguretat que permeten alshackers  aconseguir accés a la càmera i altres funcions del robot i interceptar dades enviades a través de wifi mitjançant l’ús de targetes microSD.

Les vulnerabilitats afecten de sèrie el model Diqee 360, del fabricant xinès Dongguan, i es poden estendre també a altres models distribuïts per altres marques fabricats per la companyia afectada, segons ha publicat l’empresa de seguretat Positive Technologies en un informePositive Technologies.

La companyia ha identificat dues vulnerabilitats diferents en aquests robots aspiradors. La primera està relacionada amb l’execució de codis i comandaments a distància, que poden atorgar a l’atacant drets d’usuari sobre el robot i modificar els permisos. Si s’aconsegueix, resulta possible controlar la càmera present al robot i visualitzar el contingut que grava. Aquesta càmera inclou visió nocturna i pot controlar-se de forma remota des del mòbil.

Espia secret

La líder de resiliència de ciberseguretat a Positive Technologies Leigh-Anne Galloway ha assegurat que, a causa d’aquesta vulnerabilitat, "un atacant pot espiar el propietari de forma secreta".

Notícies relacionades

D’altra banda, la segona vulnerabilitat permet interceptar dades que s’enviïn a través de la xarxa wifi a què està connectat el robot, per a la qual cosa s’utilitza una targeta microSD. Es requereixaccés físic al dispositiu i, al connectar la targeta, el hacker o ciberdelinqüent pot aprofitar les debilitats del seu mecanisme d’actualitzacions.

Positive Technologies ha alertat que les vulnerabilitats es poden estendre a altres dispositius fabricats per Dongguan Diqee i basats en l’internet de les coses, entre els quals han ressaltat les càmeres de videovigilànciagravadors de vídeo i timbres intel·ligents.