A Granada

L'odissea de buscar companyes de pis a Espanya quan ets del Marroc

Una tuitaire narra la seva experiència durant tres estius a Granada.

business-3385079 1920

business-3385079 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

@meeeryem_ està farta de patir racisme cada vegada que arriba l’estiu i ha de buscar companyes de pis per viure a Granada. El seu tercer any en la mateixa situació ha explotat a les xarxes socials. “Sempre em passa igual”. Quan diu el nom o la nacionalitat, tot canvia.

El primer any va estar buscant companyes durant un mes, des de finals de juny fins a finals de juliol. L’experiència no va ser gens positiva. Algunes li deien que sí, però una vegada començava a donar-los informació i els deia que era marroquina, automàticament “sorgia alguna excusa” per dir-li que no.

Finalment va aconseguir tenir les millors companyes possibles. “No els importava que fos marroquina. Sembla una tonteria, però no és així”. No obstant, la seva experiència ha anat empitjorant cada vegada que ha de seguir el mateix procediment a l’acabar el curs.

Notícies relacionades

Ara és el tercer any que busca companyes, i torna a viure les mateixes converses i mirades que en anteriors ocasions. ¿Els joves espanyols són racistes? Segons ella, “una bona part”.

A aquesta part es dirigeix per dir-los que són “estudiants normals” que volen tenir un bon any. I que la nacionalitat no diu res.