Fil de Twitter

La lliçó de vida d'un jove que va perdre la visió d'un ull

Aquest escriptor no va tenir diagnòstic i no va trobar explicació, però amb els anys va aprendre que les coses importants de la vida eren d'altres

ojo

ojo

4
Es llegeix en minuts
María Aragón

La història de José M. Campos és una lliçó davant de l’inesperat de la vida. Un dia, aquest tuitaire es va aixecar sense la visió d’un ull, i la ciència no sabia explicar per què. Es va obsessionar durant dos anys, va insistir en un diagnòstic, va investigar pel seu compte... fins a arribar a la conclusió que l’únic que valia la pena era acceptar el que havia passat i viure. Tenir una filla, ser escriptor, i explicar-ho així per donar exemple:

En vista d’aquesta primera valoració, no es va donar per vençut. Explica que va investigar, es va passar un any llegint literatura mèdica i es va convertir en un petit expert en patologies del nervi òptic. De poc li va servir, però necessitava aquesta explicació.

És llavors quan comença a valorar les coses i adonar-se que moltes vegades pensem que hi ha coses que sempre estan allà, que al despertar podràs fer unes torrades i un cafè, caminar, llegir un llibre. "Que algú ens estima i sempre ens continuarà estimant". Però no.

"Som eficients acceptant la pèrdua", diu, però per a això cal racionalitzar-la. Si no, el resultat és el caos. Necessitem entendre. Però això José el va aprendre més tard, perquè per llavors caminava obsessionat a buscar una explicació. "Necessitava trobar la punyetera causa que, d’un dia per l’altre, una nebulosa negra s’hagués instal·lat al meu ull dret per sempre". Va estar a punt de perdre-ho tot.

Va tornar a veure la neuròloga, i va trobar la mateixa explicació. Però va preguntar si li podia passar a l’altre ull. 

— Sí, et pot passar.

— ¿Quan?

— Demà, d’aquí a quinze anys o potser mai. Hauràs d’aprendre a viure amb això. 

I va marxar de la consulta plorant. "¿Per què precisament quan tot començava a anar bé, havia trobat feina i m’acabava de mudar amb una tia de qui estava enganxadíssim? ¿Què havia fet per merèixer aquella immensa merda?", es preguntava.

Els seus somnis es van truncar des de jove per la falta de mobilitat a les mans i va acabar morint jove, però ho va viure tot intensament. La seva última anotació abans de morir amb 34 anys per una malaltia desconeguda en la seva època va ser clara: "No he entès res". Però no tenia por.

José va tardar dos anys a comprendre-ho tot.

Notícies relacionades

Va aprendre que és fràgil i efímer i només hi ha una oportunitat a l’univers. Va tenir una filla. "És molt bonic el drama de la vida". 

I ja han passat deu anys des que va perdre la visió d’aquest ull. Treballa com a escriptor i dona gràcies a l’univers per tenir la seva vida.

Temes:

Twitter