ESTUDI MUNDIAL

Donald Trump guanya el papa Francesc a Twitter

El dirigent nord-americà desbanca el pontífex com a personatge amb més seguidors a la xarxa social

2018-07-10-el-presidente-de-los-estados-unidos-donald-trump-atende-a-los-medios-de-comunicacin-en-la-casa-blanca-leah-millis-reuters-editado

2018-07-10-el-presidente-de-los-estados-unidos-donald-trump-atende-a-los-medios-de-comunicacin-en-la-casa-blanca-leah-millis-reuters-editado

2
Es llegeix en minuts
EFE

El president dels Estats UnitsDonald Trump, s’ha convertit en la personalitat més seguida a Twitter. Ja té 53,4 milions de seguidors en el seu compte personal (@realDonaldTrump), el doble dels que tenia quan va ser investit president, el gener del 2017. Segons l’estudi 'Twiplomacy 2018', que ha publicat la firma de relacions públiques Burson Cohn & Wikf (BCW), aquest dimarts, 10 de juliol, el dirigent nord-americà ha desbancat el papa Francesc com a personatge més seguit, que té 47 milions de seguidors i que l’anàlisi del 2017 situava com la personalitat amb més influència a Twitter, amb els seus nou comptes en diferents idiomes.

El compte personal de Trump a la xarxa social atrau molts més seguidors que el seu compte institucional de president dels EUA (@POTUS). El primer l’utilitza de manera habitual com a canal principal per comentar l’actualitat, expressar la seva opinió i, fins i tot, fer anuncis. Per la seva banda, el seu compte oficial s’ubica al cinquè lloc entre els comptes més seguits a Twitter, a escala mundial (23,6 milions de seguidors). En aquest compte, fonamentalment retuiteja @realDonaldTrump, el vicepresident Mike Pence, la Casa Blanca i altres institucions del seu país.

El primer ministre indi

Després de Trump i del papa Francesc, la personalitat amb més seguidors a Twitter és el primer ministre indi, Narendra Modi, que ocupa el tercer i el quart lloc entre les personalitats més seguides, amb el seu compte personal (43,4 milions de seguidors) i el de la seva oficina (26,7 milions).

Després del compte institucional del president dels EUA, el més seguit a escala global és el de la Casa Blanca, amb 17,4 milions d’usuaris.

Trump també és qui ha generat més interaccions a Twitter, en els últims 12 mesos: 264 milions de 'm’agrada' i de retuits, 12 vegades més que el papa Francesc, que va tenir 22 milions d’interaccions. Cada tuit de Trump genera una mitjana de 20.000 retuits, segons l’estudi de BCW.

May regna a Europa

Europa, el compte institucional de la primera ministra britànica, Theresa May (@10DowningStreet), és el més popular entre els líders de la Unió Europea, amb 5,6 milions de seguidors.

Amb poc més de tres milions de seguidors, li segueixen els membres de la família reial britànica i el president de FrançaEmmanuel Macron, que ha triplicat el nombre de seguidors, després de vèncer Marine Le Pen en les eleccions presidencials, el maig del 2017 (3,11 milions).

Notícies relacionades

A més, el Govern d’Holanda és el que més converses genera, ja que respon a les preguntes dels ciutadans sobre qüestions de polítiques públiques i lleis, de manera assídua. Contesta al 97% dels tuits que rep dels usuaris.

L’estudi elaborat per BCW cobreix el període que transcorre entre el 19 de maig del 2017 i el 18 de maig del 2018, durant el qual els caps d’estat i de Govern de 187 països han tingut presència a Twitter, el 97 % dels 193 estats membres de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).