A Twitter

Denuncia la pèrdua del seu avatar feminista per culpa d'una "horda de militants de Ciutadans"

Una tuitaire amb milers de seguidors exposa el mètode de censura a través de denúncies falses

Rep el suport massiu amb #JeSuisProtestona, al qual es va afegir fins i tot Echenique

protestona

protestona

4
Es llegeix en minuts
María Aragón

La usuària @protestona1 ha posat el focus en les denúncies falses que es promouen a la xarxa, i més concretament a Twitter, contra perfils crítics. En un primer tuit difós per milers de persones culpa directament "hordes de militants de Ciutadans" que la xarxa social bloquegés el seu avatar, concretament una imatge de la Mafalda amb ulleres feministes.

"Evidentment el que els agradaria és treure’m de circulació a trenc d’alba però això ja està mal vist...", deia indignada. "Fa molt que m’assetgen en ‘manada’ (mai més ben dit). M’han insultat, amenaçat, han penjat fotos dient que soc jo (uns encerten i d’altres no). Han publicat dades personals meves, feina, adreça, etc".

La persecució, diu, s’ha donat durant uns quants mesos.L’assetjament a les xarxes socials ha manifestat la necessitat de diferents usuaris de publicar la identitat d’aquesta persona, totalment anònima. Així ho explica ella:

L’últim pas i queixa, que s’ha fet viral, és la denúncia a Twitter des d’un compte i correu inventat, ‘insultona’. La manera de fer-li treure aquesta imatge es va produir a través de la denúncia d’un usuari anomenat ‘Quino’, que li exigeix drets d’autor:

Davant d’això, Protestona no s’acovardeix, sinó que s’encoratja:

Finalment, explica que tots saben qui hi ha darrere de l’assetjament tuitaire. "Si Ciutadans té Brigades tuitaires, imagineu el que podrien fer si alguna vegada tinguessin poder. Farien que Franco fos bo", assegura. "Esteu plens d’odi i feu molt fàstic. ‘Gilipolles’". I conclou: "Hala, a pastar."

¿Què va passar exactament?

Davant de l’enrenou format les últimes hores, Protestona va decidir explicar pas a pas el que va passar. En primer lloc va rebre desenes de denúncies per drets d’autor:

La suposada denunciant no existeix, està creada a través d’un correu electrònic fals.

Arriben més denúncies, algunes fins i tot per dibuixos que Protestona ha creat personalment. S’exposa a Twitter i demana identificar tots els usuaris de la denúncia, oferint la seva pròpia identitat a canvi.

A partir d’aquí, una espera de deu dies per enviar una ordre judicial. "Censura preventiva que se’n diu". Es produeix un encreuament de denúncies i recursos constants fins que Twitter decideix tancar-li el compte.

No és la primera usuària amb milers de seguidors que s’enfronta a aquest tipus de problemes amb la censura de Twitter després de denúncies falses. Ja li va passar a  @CervantesFAQs fa uns dies, i aquí troben la connexió:

Suport massiu

Notícies relacionades

Les xarxes no van tardar a respondre davant d’aquesta situació, creant l’etiqueta de suport #JeSuisProtestona, que s’ha fet viral.

Protestona torna a tenir el seu compte, però promet donar guerra. De moment, amb un avatar de final feliç.