després de la seva denúncia d'assetjament

Les xarxes rescaten un vídeo de María Gómez parlant sobre els "pibons" del Marroc

Crítiques a la periodista que dies abans va denunciar comentaris masclistes a Rússia 2018

"Algú els haurà de consolar", va dir en la prèvia del tercer partit de la selecció en el Mundial

pibones

pibones

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

A falta de futbol, la protagonista absoluta del Mundial de Rússia està sent la periodista enviada per Mediaset, María Gómez. Si aquesta setmana responia a un comentari masclista d’un aficionat i filtrava com un altre li havia fet un petó sense el seu consentiment, per convertir-se en defensora de les periodistes i portaveu de les dones, en aquesta ocasió el seu nom no ha sigut associat a un gest tan heroic, sinó més aviat el contrari.

Després de la polèmica d’aquests dies, els tuitaires s’han encarregat de recuperar actituds prèvies de la periodista, com quan va valorar el rival de la tercera jornada, el Marroc, pel físic dels seus jugadors. "Vull dormir amb l’enemic. Els ‘pibons’ de la selecció del Marroc són al·lucinants, t’ho prometo. Pujava amb l’ascensor i pensava: “Però, mare meva, ¿com són tots tan guapos i maquíssims? Perdran demà, però algú els haurà de consolar, algú els haurà de convidar a un suc", deia.

La crítica la fa la periodista de Movistar+ Belén Zurita. "Siguem justos. Si això ho hagués dit un periodista sobre un equip femení, ens hi hauríem tirat tots a sobre. La igualtat comença per nosaltres.

Però no era l’únic vídeo recuperat a les xarxes socials. Després de l’empat d’Espanya contra el Marroc, María Gómez s’acomiadava així de la connexió amb Nico Abad: "No me’n vull anar sense dir-te que vull ficar en aquesta llista de ‘pibons’ a Munir, porter de la selecció marroquina."

Es referia a una llista que el mateix canal BeMad estava fomentant tant en la seva connexió com a les xarxes socials. Aquí podem veure com Nico Abad, presentador del programa, en parla obertament.

Setmana de polèmiques

Notícies relacionades

Tot va començar amb una denúncia pública de la periodista. Davant del’assetjament patit per diverses companyes de professió al llarg de la primera setmana del Mundial, María Gómez denunciava en directe les condicions en les quals havien de treballar i reconeixia que les mateixes periodistes de Mediaset havien hagut de cessar en el seu intent de fer connexions en directe, havent de buscar espais tancats per evitar aquestes situacions. 

Davant de la pluja de crítiques i dubtes, ella mateixa es va encarregar després de publicar un vídeo en el qual un aficionat li fa un petó sense el seu consentiment durant una connexió. I posteriorment, davant de la pregunta de "¿Com et dius, maca?" d’un aficionat, es va fer respectar al·ludint a la seva professionalitat, un gest que va ser molt aplaudit a les xarxes socials perquè es convertia en la imatge de la lluita d’aquestes dones.