CANVI TERRITORIAL

Les Canàries tenen una 'vuitena illa': La Graciosa

El Senat dona suport per unanimitat a la declaració

kaputas-2519481 1920

kaputas-2519481 1920

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Senat, a través de la Comissió General de Comunitats Autònomes, ha donat suport per unanimitat a una moció perquè es declari La Graciosa vuitena illa habitada de l’arxipèlag canari, en una iniciativa presentada pel PP que ha tingut el suport de totes les forces.

Segons ha defensat el senador del PP, Joel Delgado, ha posat èmfasi que la iniciativa és original d’un projecte ciutadà que "surt del carrer, de la gent". Posteriorment, el projecte va arribar al parlament canari on va ser aprovat també per unanimitat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el socialista Julio Cruz ha reclamat que es doni suport a l’illa no només en la seva condició de lloc habitat, sinó també canviar a les Canàries la protecció mediambiental, atesa la problemàtica que afronten les 750 persones que hi viuen. "Hi ha problemes de turisme, de mobilitat, de gestió de residus, energies, activitat ramadera. Cal compatibilitzar d’una manera important i clara els interessos ambientals i dels habitants", ha defensat.

Mentrestant, Pablo Rodríguez Cejas, de Coalició Canària, ha assenyalat l’emotivitat de la iniciativa i ha posat en relleu que la reivindicació de La Graciosa hagi generat consens a les illes. Ha defensat la funció del projecte ciutadà i ha assegurat que posa de manifest la peticions legítimes de les Canàries. 

Temes:

Canàries Senat