Feminisme digital

Greus insults a Paula Bonet per haver assenyalat que no només hi ha cinc violadors en llibertat: "N'estem rodejades"

L'artista i feminista va voler assenyalar que les violacions també es produeixen en el que es consideren entorns segurs

Va rebre desenes d'insults a l'entendre que estava assenyalant tots els homes

paulabonet2

paulabonet2

5
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

L’artista Paula Bonet va reaccionar a la posada en llibertat dels membres de ‘La Manada’assenyalant la necessitat de sortir al carrer per protestar contra la cultura de la violació i per exposar com se silencien les violacions en l’entorn més proper a les dones.

Amb un tuit en què assenyalava que les dones estan rodejades, mirava d’acabar amb la idea que aquests actes només es produeixen en un carreró de nit, com en les pel·lícules. "Estan a casa, a les aules, asseguts a l’autobús, en els sopars d’empresa, recitant poemes sobre una tarima. Estan en tots els putos llocs. Sisplau, sortiu totes al carrer".

El missatge, que va voler ser un al·legat feminista contra la idea comuna que les violacions es produeixen en entorns que no són segurs, va ser interpretat per molts tuitaires com un atac a tots els homes. La reacció va ser un 'not all men' de manual. És a dir, "no tots som violadors". Tot i que això ja estava clar. 

Les crítiques no van parar d’arribar. Utilitzant els seus comptes de Twitter i Instagram, va anar narrant la quantitat d’insults rebuts per haver enviat aquest missatge. Entre altres coses, li deien que el seu pare era un violador i que només volia cridar l’atenció, però també hi havia termes més directes com ara "puta barata", "paranoica", "boja", "malalta", "posseïda", "amargada" i "imbècil".

En vista d’aquest assetjament a les xarxes socials, no només no es va ocultar, sinó que va demanar més acció a les dones per acabar amb la "injustícia patriarcal".

Notícies relacionades

Els insults no van deixar d’arribar durant tot el cap de setmana, per la qual cosa aquest dilluns al matí responia: 

Però l’assetjament sofert també ha despertat una allau de suport a l’artista, en què li donen la raó sobre com d’invisibilitzada està la violació en els entorns segurs i la dificultat de denunciar aquests casos. Són nombrosos els missatges que ha rebut que recolzen el seu argument i que afirmen que les reaccions al seu tuit demostren la necessitat de continuar treballant contra el patriarcat.