LLIÇÓ DE BONES MANERES

El clatellot de Macron a un noi per dir-li "¿Com va, Manu?"

"A mi m'has de dir 'senyor president'", va corregir el mandatari francès a un noi que es va dirigir a ell saltant-se el protocol

http 2f2foaolcdncom2fhss2fstorage2fmidas2f43af7ae70225287d9b8f8e1198500f422f2064632172fmakii

http 2f2foaolcdncom2fhss2fstorage2fmidas2f43af7ae70225287d9b8f8e1198500f422f2064632172fmakii

2
Es llegeix en minuts
Reuters

El president francès, Emmanuel Macron, va recriminar aquest dilluns a un adolescent francès que se li va dirigir com "Manu" i va cantar ‘La Internacional’, l’himne socialista, davant seu.

Macron assistia a una cerimònia al nord de França, a Mont Valérien, a Suresnes (Hauts-de-Seine) per commemorar el 18 de juny, dia de la crida del general Charles De Gaulle a la resistència popular durant la segona guerra mundial.

El jove, d’uns 15 anys, estava darrere d’unes barreres mentre Macron passava al costat d’una multitud, amb molts nois entre el públic.

Moment captat per la tele

Les càmeres de la televisió de LCI van capturar el moment en què el noi entonava l’himne socialista internacional i després es va dirigir al mandatari amb un , "Ça va, Manu ?" (¿Com va, Manu?).

"No, no. Estàs aquí, en una cerimònia oficial," li va dir Macron, de 40 anys, bruscament. "No pots comportar-te així

."No pots actuar com un pallasso, perquè avui celebrem ‘La Marsellesa’ i la ‘Cançó dels partisans’. Has d’adreçar-te a mi com ‘senyor president de la República o, simplement, senyor’.

El noi, amb cara seriosa, es va disculpar: “Perdó, senyor”.

És coneguda de sobres la rapidesa  amb què Macron canvia de registre. I així ho va fer davant del noi. Després del clatellot correctiu, va canviar el to i va continuar dient-li: "Has de fer les coses correctament. Fins i tot si vols liderar una revolució algun dia, primer has d’obtenir un diploma i aprendre a portar menjar a la taula", li va aconsellar. 

La versió del president

Així s’ha encarregat el mateix Macron de difondre-ho a Twitter. Ha publicat un vídeo del mateix moment, però des d’un altre enquadrament i en què es veu el president donant diversos consells al noi per encarrilar el seu futur.

"¿Quin curs fas?", li pregunta. "Tercer", li respon el noi. "Bé, encara et queda molta feina per fer. Has de demostrar del que ets capaç i arribar tan lluny com puguis. Hem de pensar en el pas següent i ser un exemple. [...] Gradua’t, compto amb tu per al futur", es va acomiadar el president de la República.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Macron ha sigut capturat per les càmeres donant lliçons als que han gosat desafiar-lo o li han faltat al respecte. Durant la campanya presidencial de l’any passat, per exemple, un treballador en vaga s’hi va encarar, i el president li va etzibar: "La millor manera de pagar un vestit és aconseguir una feina". 

Segueix Extra  a Facebook