FURT SOSPITOSAMENT FÀCIL

El misteriós cas del robatori d'un 'Banksy' d'una galeria de Toronto

La policia publica el vídeo del furt de 'Trolley Hunters', valorat en 30.000 euros, i demana col·laboració per trobar-ne el lladre

El gravat va desaparèixer d'una mostra no autoritzada per l'artista, que reuneix 80 dels seus treballs de col·leccions privades, entre escultures, serigrafies, pintures i peces multimèdia

banksy

banksy
robo

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia de Toronto ha anunciat que ha obert una investigació pel robatori d’un gravat de Banksy en una galeria d’art de Toronto, que acollia una mostra del famós artista de carrer britànic.

"Vam rebre una trucada per un un robatori a l’oest de la ciutat", va explicar la portaveu de la policia Jenifferjit Sidhu a l’agència AFP. "En algun moment de diumenge, un gravat de Banksy va desaparèixer de l’exposició".

Gairebé 30.000 euros

El treball robat és Trolley Hunters(caçadors de carros), del 2006, que mostra uns homes amb vestuari primitiu en un camp d’herba alta apuntant les seves llances afilades cap a carretons de comprar buits. El seu valor s’estima en prop de 45.000 dòlars canadencs (prop de 30.000 euros), segons la mateixa font de la policia.

El mateix cos policial ha publicat al seu canal de Youtube un vídeo de com es va sostreure l’obra. Un lladre amb gorra i la cara tapada, pràcticament de manual, es cola a la galeria quan no hi ha ningú i amb sigil s’apropa fins al gravat en qüestió, l’agafa i surt amb l’obra per la mateixa porta per la qual havia entrat. El robatori gairebé sembla una broma.

L’exposició Banksy’s Art, editada per l’exgerent Steve Lazarides però no autoritzada pel mateix artista, es va inaugurar dimecres en un edifici industrial de Toronto convertit en galeria d’art, i forma part d’una gira per l’Amèrica del Nord.

La retrospectiva més gran de l’artista

L’exposició es presenta com la més gran fins avui dedicada a l’artista, molt recelós de la seva identitat i de mostrar-se en públic. Amb aproximadament 80 obres de col·leccions privades, que inclouen escultures, serigrafies, pintures i peces multimèdia, l’exposició estarà en aquesta galeria fins a l’11 de juliol.

Notícies relacionades

De moment, sense Trolley Hunters, malgrat que la Policia de Toronto ha publicat a les seves xarxes socials un telèfon perquè qualsevol que tingui informació sobre el lladre i el robatori d’aquesta obra pugui ajudar a recuperar-la. 

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Banksy Toronto