Esdeveniment sexista a Lleó

Sexisme en un espectacle en el qual dues dones es despullaven mentre rentaven motos

L'organització diu que va buscar homes per a la mateixa tasca, però que "són més tímids"

chicas-motos

chicas-motos

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Seminues a mitja tarda i en plena plaça major del municipi de Toral de los Vados, a Lleó, dues dones es van convertir dissabte passat en el centre de l’espectacle programat per la concentració motera que s’hi realitzava el cap de setmana.

L’escena, denunciada per Izquierda Unida per "sexista", s’ha produït durant diversos anys, segons els veïns. En aquesta ocasió, dues dones rentaven motos mentre s’anaven traient la roba davant de l’atenta mirada dels assistents.

L’Assemblea Comarcal d’IU del Bierzo ha mostrat el "rebuig social" d’aquestes escenes discriminatòries contra la dona, per la qual cosa ha sol·licitat a l’Ajuntament que es negui a cedir espais públics per a aquest tipus d’esdeveniments. "Hi ha un clar caràcter sexista en l’activitat", relaten davant de fets "inadmissibles, com la cosificació a les dones, a les cinc de la tarda i amb presència de menors".

"També busquem homes"

Notícies relacionades

La presidenta de l’agrupació Cuervos Rojos, organitzadora de la concentració motera, assegura que no creuen que estigués ni bé ni malament. "Era un simple espectacle, no pretenem discriminar". En declaracions a 'La Nueva Crónica', assegura que la seva intenció és que hi hagués també homes en el mateix to: "Però ells són més tímids i no en trobem".

En la mateixa línia s’ha manifestat en les últimes hores l’alcalde de la localitat, el socialista Pedro Hernández. "No és una provocació. Nosaltres tenim com a principi que no es discrimini i defensem que això no és discriminació. Ho portem en el nostre ADN. Aquest tipus d’espectacles són naturals dins de la llibertat d’expressió".