Discriminació en un restaurant

Un nen sense braços és expulsat d'un restaurant per menjar amb els peus

"¿Pregunten a tots els clients si s'han rentat les mans?", es qüestiona la mare

nio

nio

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Era la primera vegada que Alexis Bancroft i el seu fill de 3 anys anaven a IHOP, una famosa cadena de restaurants a Hot Springs (Arkansas, EUA). I també la primera vegada en què els empleats posaven pegues a la seva manera de menjar: amb els peus.  William, de 3 anys, va néixer sense braços, per la qual cosa necessita asseure’s sobre la taula i utilitzar les extremitats inferiors. 

Dissabte al matí es disposaven a esmorzar en família quan l’encarregada del restaurant li va dir que no podia asseure’s a la taula ni agafar els pots de xarop per qüestions higièniques.

"A l’arribar, vaig portar William al servei per rentar-li els peus amb què menjaria", explica la mare al digital local Kark.com. "Només volia creps. ¿Li pregunta a tots els clients si s’han rentat les mans abans de tocar el xarop?" Es tractava d’una clara discriminació, per la qual cosa van marxar del restaurant sense pagar les begudes que havien sol·licitat.

Queixa viral

Alexis, indignada, va fer una publicació a Facebook que es va fer viral: "Per primera vegada en tres anys el meu preciós fill ha sigut discriminat per no tenir mans i menjar amb els peus. Ves a preguntar-los a tots els clients si s’han rentat les mans. És un nen que fa les coses diferents".

Davant d’aquesta queixa, desenes de persones van mostrar la seva sorpresa i suport, inclòs un empleat del mateix restaurant. "Només vull dir-vos que em sento profundament avergonyida pel que li ha passat al teu fill", va escriure. "Alguns de nosaltres ens sentim completament en xoc al veure el que us feia l’encarregada".

Notícies relacionades

Atesa la repercussió, el restaurant es va posar en contacte amb ella per lamentar el malentès. "Segur que no ho vam fer intencionadament", li van explicar. Però a ella no li val, perquè el seu fill l’endemà no volia asseure’s a la taula a menjar, volia una cadira. "I ell realment no pot menjar així".

El president del restaurant ha emès un comunicat en què assegura que no toleren accions de discriminació "de cap tipus", per la qual cosa demanen disculpes pel tracte i asseguren que vigilaran els seus empleats perquè no es torni a produir una situació similar.