A la Xina

Un carril exclusiu per a vianants que miren al mòbil

La ciutat xinesa de Xian ha inaugurat aquest espai per protegir els addictes

zentauroepp43646696 180607141137

zentauroepp43646696 180607141137

1
Es llegeix en minuts

Caminar pel carrer mirant el mòbilcomporta certs perills. A la ciutat de Xian, al centre de la Xina, han intentat minimitzar-los, almenys, en un petit tram. Hi han inaugurat un carril específicament ideat per a les persones que caminen pel carrer mentre miren distretes la pantalla del mòbil, ha informat el portal local Shaanxi Online News.

El carril s’ha creat a l’avinguda Yanta de la històrica capital imperial xinesa, i alguns signes escrits sobre el paviment indiquen que és exclusiu per als 'ditouzu' ('caps abaixats’), que és una manera burleta amb què els xinesos en ocasions es refereixen als més contumaços usuaris del telèfon.

L’espai a la vorera, pintat de vermell, verd i blau perquè es distingeixi de la resta del paviment, té 100 metres de longitud i 80 centímetres d’ample, i segons Shaanxi Online News va ser creat a petició d’un centre comercial dels voltants.

Més mòbils que habitants

Pel que sembla, la vorera és una mica perillosa per alsdistrets usuaris de mòbil, ja que molts vehicles tenen el mal costum d’envair-la, cosa que segons els promotors de la idea feia necessari el nou carril.

Notícies relacionades

El carril ha sigut àmpliament comentat a les xarxes socials xineses, tot i que alguns internautes han assegurat que es tracta d’un fet anecdòtic o per promocionar la zona comercial.

La Xina és el país del món amb més usuaris de mòbil (més de 1.400 milions, una xifra que supera fins i tot la de població total), i l’expansió dels telèfons intel·ligents ha popularitzat al màxim aquests aparells, que els ciutadans del gegant asiàtic utilitzen constantment als espais públics, amb freqüència calçades o carrils per a bicis i motos.

Temes:

Xina