NO S'HAN DE CONFONDRE AMB ELS 'HIPSTERS'

¿Calbs amb barba? La tribu urbana de qui ningú parla

"La decisió de rapar-nos i deixar-nos barba és perquè volem fugir del nostre aspecte passat, amb el qual no estàvem a gust", explica el realitzador mallorquí Pep Molina, orgullós del seu 'look'

clavosconbarba

clavosconbarba

1
Es llegeix en minuts
ZML

Swaggers,trapers, hipsters, gòtics, rockers... Les ciutats espanyoles estan atapeïdes de tribus urbanes. Però entre aquestes hi ha un petit col·lectiu de qui ningú parla. Es tracta de la tribu urbana composta, mal que els pesi, pelscalbs amb barba. És habitual creuar-se amb munts pel carrer, els veiem cada dia, treballem amb ells. I, tot i això, ningú no els dedica temps mai, amb prou feines s’escriu sobre ells. Habitualment se’ls inclou erròniament dins un vessant de l’estètica hipster. Però la majoria de calbs amb barba es consideren una tribu a part que trenca les normes, ja que a diferència de les altres tribus no està unida per un estil de vida comuna o uns gustos determinats. La seva originalitat rau en un condicionant obvi: són calbs, no per elecció. I de resultes d’això, molts s’han deixat barba.

Un d’ells, Pep Molina, un jove realitzador mallorquí que resideix a Barcelona, ha decidit organitzar la primera trobada mundial de calbs amb barba, una reunió informal per assenyalar l’existència d’aquest col·lectiu i demostrar que són més que hipsters que s’han quedat calbshipsters . Amb la seva iniciativa, Molina assegura que vol demostrar que entre els calbs amb barba hi ha "un vincle íntim i transcendental que uneix tots els calbs amb barba del món, més enllà del fet que ens puguin confondre els uns amb els altres pel carrer", assegura el Pep.

És una magnífica iniciativa normalitzar la nostra opció estètica i visibilitzar-nos com a col·lectiu"

Ricky

Calb amb barba

Fugir de l’aspecte anterior

"La decisió de rapar-nos i deixar-nos barba ve per un mateix motiu, fugir del nostre aspecte passat, amb el qual no estàvem a gust," afirma aquest jove mallorquí.

"Al final és un problema que tenim nosaltres d’acceptar-nos o no", comenta el Ricky, un altre dels calbs amb barba, parlant sobre les inseguretats que genera el fet de perdre els cabells a una edat relativament jove. "Per això és una magnífica iniciativa normalitzar la nostra opció estètica i visibilitzar-nos com a col·lectiu".

Notícies relacionades

Segons Pep Molina, el lema d’aquesta reunió, que espera convertir en anual, podria ser: "No som modernets. Som calbs. Portem barba. I n’estem orgullosos."

Segueix Extra  a Facebook