ERROR FATAL

Una dona deixa per error una propina de 6.500 euros en un cafè a Suïssa

En lloc de teclejar el plus per al cambrer al datàfon va posar el número PIN de la targeta

28813622 59

28813622 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Als Estats Units deixar propina és obligat, i també ho és en diversos països d’aquesta banda de la bassa, com al Regne Unit i Suïssa, on al mateix datàfon hi ha l’opció de l’import de més que es vol donar al cambrer. Aquest botó, precisament, és el que ha jugat una mala passada a Oleskha Stxemjakov, una dona de 37 anys que va anar amb el seu fill a la cafeteria New Point, a Dietikon, a prop de Zuric (Suïssa).

Els turistes van prendre un cafè i un pastís. El preu: 23,70 francs suïssos (gairebé 20 euros). 

Stxemjakov va pagar amb targeta, però no va parar atenció al que deia la pantalla del datàfon. Quan li va preguntar quina propina volia deixar, la dona va teclejar el PIN de quatre números de la targeta de crèdit. Exactament, 7709.

El que en euros es van traduir en gairebé 6.500 euros!

El banc se’n va rentar les mans

La dona –de nacionalitat russa i resident a la localitat francesa de Mülhausen– no es va adonar de l’error fins que no li va arribar la factura del banc. A l’entitat li van dir que no hi podien fer res perquè no es tractava d’un frau. Les mateixes explicacions li va donar la policia suïssa, a qui també va acudir.

Només li quedava parlar amb l’amo de la cafeteria, que li va assegurar que li tornaria la quantitat de la propina, "tot i que mai no ho va fer", va assegurar la dona al diari Blick.

Oleskha Stxemjakov, que actualment està a l’atur, creu que "encara hi ha 1% de possibilitats" que li tornin els diners", va dir aBlick.

Notícies relacionades

"Amb la propina que vaig deixar per error podria viure a França diversos mesos", deia entre sospirs. "No em puc creure que l’amo del restaurant es quedi els diners i que jo no hi pugui fer res. És molt injust!", es lamenta.

Segueix Extra  a Facebook