Polèmica a França

'Aguas Torcidas': el nou paratge inventat per la Guàrdia Civil

Després del 'Sant Esteve de les Roures' i la 'ciutat menorquina de Menorca', la Guàrdia Civil torna a aconseguir crítiques per castellanitzar topònims catalans

7246256 59

7246256 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha tornat a patinar al seu compte de Twitter en rebatejar el Parc Nacional d’Aigüestortes com a "Parque Nacional de Aguas Torcidas". Aquest dimecres la Guàrdia Civil va publicar un tuit sobre aquest "lloc idíl·lic situat en la part central del Pirineu, a la província de Lleida". 

Evidentment, el cos es referia al Parc d’Aigüestortes i al llac de Sant Maurici.

Com era d’esperar, i després d’inventar-se recentment altres topònims, com Sant Esteve de les Roures, que han donat lloc a molts acudits a les xarxes, el tuit ha estat premiat amb crítiques i acudits. 

Tan sols fa dos dies que el mateix compte de la Guàrdia Civil va tornar a ficar la pota quan va enaltir la tasca de Seprona a Menorca, en dir que un motorista del cos "controla des d’un punt alt l’entorn de la ciutat menorquina [sic] de Menorca".

Notícies relacionades

La traducció literal d’"Aguas Torcidas" ha disparat les respostes sarcàstiques d’alguns usuaris, que han deixat volar la imaginació. Per exemple, la Guàrdia Civil del poble fictici que només existeix a internet, Sant Esteve de les Roures, ha aportat més idees, com "San Clemente y sus cebollas". I és que "Catalunya tiene rincones preciosos, aunque estamos haciendo un grano demasiado, la ciudad menorquina de Menorca es más bonita".

Segueix Extra  a Facebook