TRIOMF VIRAL

Márquez també s'apunta al fenomen 'Swish swish'

El pilot català de MotoGP va celebrar el seu triomf a Jerez fent sobre la moto el ball de moda d''El noi de la motxilla'

swishmarquez

swishmarquez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marc Márquez va guanyar a Jerez el Gran Premi d’Espanya Marc MárquezJerezi ha tornat a demostrar que no té rival aquest any a la graella de MotoGP, ni tan sols a l’hora de celebrar els triomfs. El pilot català, tot just creuar la línia de meta, es va atrevir amb el nou ball de moda, el ‘Swish swish’, i va deixar una escena molt curiosa a la catedral del motociclisme -amb permís d’Assen-, que havia congregat milers de motards que van gaudir d’un ambient únic al Mundial. 

L’alegria de Márquez era justificada. La victòria, després de l’espectacular accident que va deixar fora de circulació Andrea DoviziosoJorge Lorenzo i Dani Pedrosa, el va pujar al lideratge de la classificació i va posar més terra pel mig entre ell i els seus principals rivals. Per això, potser, el pilot de Cervera va decidir escenificar el seu entusiasme amb una interpretació única del ‘Swish swish’, que ja s’ha colat entre les més conegudesd’Espanya  al costat de la de Javier Calvo ('OT') i Ana Simón ('Zapeando'), especialment per la dificultat que té executar-la sobre la moto.

I és que fer la coreografia ràpid i bé és tot un repte. El ‘Swish swish’ requereix destresa i coordinació. Per seguir-lo és necessari moure els braços d’un costat a un altre com si fossin un pèndol, intercalant un braç per davant i un altre per darrere del tronc en cada moviment. A més, s’ha de compassar el balanceig dels braços amb la remenada del maluc. Si els braços van a la dreta, el maluc va a l’esquerra, i viceversa. I tot això a un ritme vertiginós.

Guia de passos per ballar el 'Swish swish'.

El culpable que aquest ball s’hagi convertit en un fenomen mundial és Russell Horning, més conegut com a ‘Backpack kid’ o ‘El noi de la motxilla’. Es tracta d’un jove de 16 anys, natural de Geòrgia, que va començar fa dos anys a pujar els seus balls a Instagram. Katy Perry es va fixar en ell i el va convidar a ballar al xou del final de temporada de ‘Saturday Night Live’Saturday Night Live. Allà l’artista presentava el seu nou ‘single’, que precisament es deia ‘Swish swish’, i des d’aleshores la coreografia de Horning es va tornar viral i va quedar batejada amb el nom de la cançó de la cantant californiana.

Notícies relacionades

Actualment, l’Instagram del jove compta amb 1,7 milions de seguidors i els vídeos dels nombrosos balls que penja tenen milers de reproduccions i són imitats per tot el món.

Segueix Extra  a Facebook