Les joguines eròtiques connectades també poden ser 'hackejades'

Els ciberdelinqüents poden variar la intensitat o la vibració dels aparells sexuals o robar informació sobre quan i amb quina freqüència s'utilitzen per procedir a un xantatge

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot el que té una connexió sense fil i un xip intel·ligent és susceptible de ser ‘hackejat’, incloses les joguines eròtiques que mitjançant Bluetooth es connecten ambl’‘smartphone’  i aporten informació personal i delicada dels usuaris. I no només aquells que es venen en pàgines desconegudes o de dubtosa activitat, sinó també dels que es poden trobar en comerços com Amazon.

Es tracta de dispositius que es poden conduir en remot des d’una aplicació instal·lada al mòbil, al qual es connecten generalment per Bluetooth i que no sol demanar una contrasenya, com explica la companyia de cibserguretat Panda Security en un comunicatPanda Security .

Connexió remota

El protocol xarxa Bluetooth Low Energy, amb la que funcionen la majoria d’aquests aparells, intenta localitzar el dispositiu de l’usuari per mitjà d’un rastreig de tots els dispositius propers, per la qual cosa un altre usuari que es trobi a prop pot establir connexió fàcilment.

L’accés dels ciberdelinqüents a aquest dispositiu pot suposar que configurin paràmetres com la intensitat o la vibració de forma diferent a com ho vol l’usuari, cosa que podria desencadenar en lesions, però també en accés a informació sobre l’usuari i els seus hàbits d’ús.

Informació sobre quan i amb quina freqüència s’utilitzen aquests dispositius donaria al ciberdelinqüent prou dades per procedir a un xantatge. Si, a més, el ciberdelinqüent aconsegueix accedir a unacàmera web, ja sigui a una d’integrada a aquest tipus de dispositius o fins i tot a la càmera del mòbil pot accedir a fotos i vídeos privats, i fins i tot filtrar-los a internet.

Notícies relacionades

"El sexe continua sent un dels temes que més trànsit genera a internet i la pornografia és una de les portes d’accés al que més rendiment li treuen els ‘hackers’", assegura Hervé Lambert, gerent d’operacions globals de consum de Panda Security. 

Segueix Extra  a Facebook