FETS DE FA 6 ANYS

L'escriptor Junot Díaz deixa la Fira de Syndey després de ser acusat d'assetjament sexual

L'organització atribueix al guanyador del Pulitzer del 2008 "comportament agressiu" cap a diverses dones

"Em va convidar a un taller i ho va aprofitar per arraconar-me i fer-me un petó per força", declara l'autora Zinzi Clemmons

ecarrasco8332130 barcelona  9 6 2008      fotografia   guillermo moliner  hot180410201611

ecarrasco8332130 barcelona 9 6 2008 fotografia guillermo moliner hot180410201611 / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El novel·lista Junot Díaz, guanyador del Premi Pulitzer el 2008, ha cancel·lat tots els seus actes alFestival d'Escriptors de Sydney després de seracusat per una altra autora d'haver-la assetjat sexualment en el passat, va informar aquest dissabte el festival.

L'organització ha dit que l'autor va abandonar el festival "arran d'acusacions de comportament inapropiat i agressiu cap a Zinzi Clemmons i altres dones joves", en un comunicat recollit per la cadena ABC.

Clemmons, que també participa en el festival, va fer l'acusació durant una xerrada en què va preguntar a Díaz sobre el seu recent assaig a la revista 'The New Yorker', en què l'escriptor relatava els abusos que va patir de nen.

Després l'autora li va demanar que expliqués per què la va tractar com ho va fer fa sis anys quan ella era estudiant a la Universitat de Colúmbia.

"Ni de bon tros soc l'única"

Posteriorment, Clemmons va relatar a Twitter que va convidar Díaz a un taller de literatura i que ell "ho va aprofitar com una oportunitat per arraconar-me i fer-me un petó per força. Ni de bon tros soc l'única a qui ho ha fet això".

Notícies relacionades

L'autor de ‘La maravillosa vida breve de Óscar Wao', obra amb què va guanyar el Pulitzer, li ha respost en un comunicat emès pel seu agent literari a Nova York a la premsa nord-americana en què ha assegurat: "Assumeixo la responsabilitat del meu passat".

"Aquesta és la raó per la qual vaig prendre la decisió de dir la veritat sobre la meva violació i les seves doloroses conseqüències. Aquest diàleg és important i ha de continuar. Escolto i aprenc de relats de dones d'aquest moviment cultural pendent i essencial", ha afegit.