EXEMPLE VITAL

Ida Keeling, la novaiorquesa de 102 anys que continua batent rècords d'atletisme

"L'exercici és la meva millor medecina", assegura la cèlebre corredora en el llibre que acaba de publicar sobre les seves gestes

1
Es llegeix en minuts

Ida Keeling té una entrada a la Viquipèdia. A més de la seva data de naixement (15 de maig de 1915), hi diu que és una atleta nord-americana que viu a Harlem (Manhattan). Té 102 anys, i una extraordinària forma física. 

Va començar a córrer als 67 anys, i des d'aleshores no ha parat de guanyar premis i de batre rècords. S'ha convertit en la primera dona de la història amb 100 anys a completar els 100 metres llisos.

La seva història apareix al documental ‘If you're not in the obit, eat breakfast' (HBO), en què el comediant Carl Reiner entrevista cèlebres nonagenaris i algun centenari per mostrar com els anys crepusculars poden ser realment feliços, plens i gratificants.

La novaiorquesa, que el 2011 –amb 95 anys– va establir el rècord mundial de la seva categoria en córrer 60 metres en 29,86 segons en una cursa a Manhattan, entre altres fites, assegura que continua sense parar: "L'exercici és la meva millor medecina", explica.

Rutina diària

Així, cada dia, quan s'aixeca del llit, fa estiraments per combatre l'artrosi, fa uns quants esquats i, fins i tot, flexions. Ho explica en la seva pròpia pàgina web, i el New York Times també li ha dedicat un reportatgeNew York Times .

Amb els seus 37 quilos i 600 grams de pes i un metre i 37 centímetres d'altura no hi ha res que l'aturi, i ho té tan clar que ha escrit un llibre –Can't nothing bring me down–, en què explica la seva vida. La vida d'una mare soltera en un dels barris més pobres de Nova York. Va tenir quatre fills. Dos d'ells van morir en assassinats relacionats amb les drogues el 1978 i el 1980, respectivament. La pèrdua va sumirIda  en una profunda depressió de la qual només va sortir quan la seva filla la va apuntar en una carrera.

Ida va començar a córrer i, llavors, recorda, es va adonar de la seva fortalesa i va començar a sortir del forat, així que, des d'aleshores, no ha deixat de posar-se les vambes ni de preparar curses.

L'última la va córrer el febrer passat, i l'agost vinent té la seva pròxima cita amb la meta.

            Segueix Extra  a Facebook

     

       

                     

Notícies relacionades