DESPRÉS DE LA POLÈMICA AMB CANES I ELS OSCARS

Netflix planeja comprar cinemes per projectar les seves pròpies pel·lícules

El gegant mundial de l''streaming' començaria a Los Angeles i Nova York i s'expandiria després per tot el món

FILE PHOTO: The Netflix logo is pictured on a television remote in this illustration photograph taken in Encinitas, California, U.S., on January 18, 2017.  REUTERS/Mike Blake/File Photo                     GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD     SEARCH GLOBAL BUSINESS 16 OCT FOR ALL IMAGES

FILE PHOTO: The Netflix logo is pictured on a television remote in this illustration photograph taken in Encinitas, California, U.S., on January 18, 2017. REUTERS/Mike Blake/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD SEARCH GLOBAL BUSINESS 16 OCT FOR ALL IMAGES / Mike Blake (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La direcció de Netflix està considerant comprar cinemes per projectar les seves pròpies pel·lícules, segons ha informat Los Angeles Times. Fins ara, l'interès del gegant mundial de l’streaming sembla centrat en dues grans ubicacions: Los Angeles i Nova York. A partir d'aquestes dues ciutats, la companyia provaria d'expandir l'operació per tot el món.

Tenint en compte que els plans de Netflix són gastar 8.000 milions de dòlars en contingut propi aquest any, no sembla forassenyat que aviat es dugui a terme aquesta mesura. Una idea que respon alsproblemes que s'ha trobat la companyia a l'hora de presentar els seus projectes en la cursa pels premiscom ha passat amb Canes Canes i els Oscars. Comprar els cinemes els permetria controlar els termes de les seves pròpies estrenes. D'aquesta manera, Netflix ampliarà el seu negoci més enllà de l’streaming streamingi, alhora, podrà optar als guardons més importants de l'àmbit cinematogràfic.

Notícies relacionades

"Volem que les nostres pel·lícules estiguin en les mateixes condicions que les de la resta de cineastes", va declarar recentment el director de contingut de Netflix, Ted Sarandos, en declaracions a Variety. "Hi ha un risc que nosaltres actuem d'aquesta manera i que les nostres pel·lícules i cineastes rebin un tracte irrespectuós al festival", va recalcar referint-se a l'esmentat cas de Canes. El prestigiós festival francès ha endurit els seus requisits perquè les cintes que no s'estrenin en cinemes del país no puguin optar a cap guardó.

Segueix Extra  a Facebook