MODA MIL·LENÀRIA

Taiwan reprèn la tradició de fer massatges amb ganivets

Monjos budistes van instaurar l'inusual mètode de relaxació i alleujament del dolor fa més de 2.500 anys

Angelina Hsiao treballa en una habitació silenciosa del centre de Taipei on fa massatges a l’esquena, el cap i la cara dels seus pacients amb ganivets sense afilar en un intent d’alleujar-los el dolor. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Taiwan s'han tornat a posar de moda els massatges a cop de ganivet. Es tracta d'una tradició mil·lenària xinesa, creada per monjos budistes fa més de 2.500 anys, que ha sigut rescatada i modernitzada pels centres de teràpia taiwanesos. Segons els contes populars, en l'antiguitat les persones s'exposaven al toc de les navalles com una alternativa a la medicina tradicional. 

Ara, en ple segle XXI, aquest inusual mètode de relaxació que havia caigut en l'oblit torna a ser una tendència.  Segons sembla, l'efecte de les vores del ganivet sobre la pell és semblant al de l'acupuntura, encara que és habitual usar una tovallola prima per separar el cos nu del tacte de la fulla. La navalla, que està desafilada, és capaç d'alleujar dolors d'algunes parts del cos, com l'esquena, el cap i la cara, entre altres. 

Hsiao Mei Fang practica aquest mètode a la seva clínica de Taipei. Les sessions solen durar entre 20 i 40 minuts, i a diferència del mètode tradicional, Mei Fang utilitza dos ganivets en lloc d'un. "Hem desenvolupat una nova forma de portar-lo a terme. A l'usar dos ganivets, que representen el yin i el yang, es renova millor el flux espiritual i el cos es relaxa més", explica l'experta en l'art dels ganivets.

Notícies relacionades

Per alguns, assegura Mei Fang, aquest tipus de massatge també suposa un acte relacionat amb la religió i els poders divins: moltes de les persones que incorren en aquesta pràctica ho fan per alliberar energies negatives.

Segueix Extra a Facebook

Temes:

Àsia Taiwan