OPERACIÓ DE TRES HORES

Implantada una mandíbula creada amb una impressora 3D de titani a un nen xinès

El nen, de 10 anys, va patir una fractura mandibular per culpa d'un ameloblastoma, un tipus de tumor molt poc freqüent

zentauroepp42994033 mand bula de titanio implantada en un ni o de 10 a os foto d180419132232

zentauroepp42994033 mand bula de titanio implantada en un ni o de 10 a os foto d180419132232

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un equip mèdic ha implantat una mandíbula inferior creada amb una impressora 3D de titani a un nen de 10 anys a la ciutat oriental xinesa de Jinan. La intervenció, que va durar unes tres hores, es va practicar al gener al Segon Hospital de la Universitat de Shandong, encara que els resultats s'han fet públics tres mesos després, després de comprovar-se que el nen no ha tingut complicacions ni efectes secundaris.

L'equip que va fer l'operació -la primera d'aquesta mena a què ha sigut sotmès un menor d'edat- va estar liderat pel cirurgià Lai Qingguo, que ha seguit amb atenció el desenvolupament de pròtesis amb impressores digitals a tot el món.

El nen intervingut va ser diagnosticat fa un any amb ameloblastoma, un tipus de tumor benigne molt poc freqüent, que afecta la cavitat oral i sol desenvolupar-se al voltant de les dents. 

Deformació facial

Després de l'extirpació del tumor amb una escissió quirúrgica, el nen va patir una fractura mandibular que li causava una deformació facial i a més dificultava la seva alimentació. Per això, i a causa de l'edat del pacient, els metges van decidir que la reconstrucció facial tradicional era massa arriscada i van apostar per la tecnologia 3D per implantar-li una nova mandíbula construïda en aliatge de titani.

La medicina és una de les disciplines que més beneficis està trobant en la impressió 3D en relació amb les pròtesis robòtiques i implants, i això demostra que aquesta tecnologia està madurant amb molt bons resultats i està tenint gran acceptació per part de la comunitat mèdica.

               Segueix l'Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades