INVESTIGACIÓ MÈDICA

Un centre australià paga 8.000 euros a l'any pels excrements de donants sans

Els participants en l'estudi del doctor Thomas Borody hauran de portar una dieta estricta sense mariscos ni embotit

Els trasplantaments fecals s'utilitzen per tractar diverses malalties, com l'esclerosi múltiple, la diarrea crònica i fins i tot l'autisme

3471175112 0a05216dc4 b

3471175112 0a05216dc4 b

1
Es llegeix en minuts

Un grup de metges liderats pel doctor Thomas Borody, del Centre for Digestive Diseases, a Five Dock, a l'oest de Sydney (Austràlia), demana voluntaris amb bona salut que donin els seus excrements a canvi de diners. Els trasplantaments de microorganismes fecals, o trasplantaments fecals, ara s'utilitzen per ajudar una gran varietat d'afeccions mèdiques, des de l'esclerosi múltiple, la diarrea crònica i fins i tot l'autisme

La demanda per a l'estudi es tan gran que aquest centre australià de malalties digestives ofereix pagar a les persones que poden produir excrements sans. 50 dòlars per cada entrega, uns 250 a la setmana... uns 13.000 dòlars a l'any (en euros, més de 8.000).

El professor Borody ha explicat a Daily Telegraph que ha fet més de 12.000 trasplantaments de microbiota fecal amb una mitjana de 10 tractaments per dia.

El professor Thomas Borody.

La idea d'aquests tractaments és que els bacteris del donant s'adhereixin a l'intestí del pacient i reemplacin els bacteris bons que havia perdut el malalt.

Condicions per ser donant

Però no tothom pot ser donant. Per això, els candidats s'han de fer una anàlisi de sang i tres proves d'excrements. A més, hauran de seguir una dieta que eviti el blat de moro, el marisc, el pernil, les salsitxes i els antibiòtics, i que inclogui aliments rics en fibra, vegetals frescos i fruita.

Els candidats hauran de prendre suplements alimentaris per ajudar a la proliferació de bacteris bons en el seu sistema digestiu.

Notícies relacionades

Per últim, els donants hauran de viure a prop del centre d'investigació, ja que les mostres s'han d'entregar en un contenidor de plàstic i entregar-se abans de transcorregudes dues hores de la deposició.

Segueix Extra a Facebook