EL 'ECCE HOMO' PORTUGUÈS

L'escultor del bust de Cristiano Ronaldo l'ha tornat a fer

Emmanuel Santos ha intentat demostrar que té talent amb una nova figura relativament millorada del futbolista

abertran42711133 el busto de ronaldo segun emanuelle santos180329181847

abertran42711133 el busto de ronaldo segun emanuelle santos180329181847

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'escultor amateur portuguès Emanuel Santos ha realitzat una versió relativament millorada del bust de Cristiano Ronaldo creat per a l'Aeroport Internacional de Madeira i que va ser objecte de polèmica per la seva dubtosa semblança amb el futbolista del Reial Madrid.

La premsa lusitana recull aquest dijous el reportatge realitzat pel mitjà nord-americà 'Bleacher Report', en què donen una segona oportunitat a l'artista per redimir-se de la figura que està exposada al públic a l'aeroport i que porta el nom del cinc vegades Pilota d'Or des de fa un any exacte.

Santos, que dedica el seu temps lliure a l'escultura, treballava a l'aeroport de Maderia carregant maletes quan va saber que aquest anava a canviar de denominació: "Quan vaig saber-ho vaig començar a esculpir l'argila", va explicar.

L'artista portuguès va mostrar unes fotografies de la seva obra preliminar a un directiu de l'aeròdrom i al germà de Ronaldo, que li va passar un missatge del mateix futbolista en què deia que les arrugues de la cara potser estaven massa pronunciades, i Santos no va fer cas al considerar-ho "petits detalls".

El 29 de març de 2017, l'obra va veure la llum per primera vegada i el seu creador es va mostrar satisfet: "Jo vaig complir amb la meva part del treball", va asseverar.

La reacció del públic va ser molt negativa, amb milers de crítiques i mofes a les xarxes socials, una cosa que considera injusta. "La gent va començar a trucar a casa. Tot va ser massa sobtat", rememora. "Si no era igual que Ronaldo al cent per cent és perquè la gent ha d'entendre que l'art és una forma d'expressió i no una ciència exacta", es justifica Santos. "Ningú va tenir la valentia de fer el que va fer", el defensa la seva dona.

"Si no era igual que Ronaldo al 100% és perquè la gent ha d'entendre que l'art és una forma d'expressió, no una ciència exacta"

Emmanuel Santos

Escultor amateur

Elescultor coincideix amb la seva dona al definir el seu treball original com un acte de "valentia" contra lo establert: "Si no hagués fet el primer bust de la manera que lo vaig fer, hagués sigut oblidat fa ja molt temps", va sentenciar.

Notícies relacionades

Ara queda per saber si la versió millorada també serà exhibida a l'aeroport de l'arxipèlag lusità o si bé opten per mantenir la construcció original.

Segueix a Extra en Facebook