POLÈMIC NEGOCI A PARÍS

Nines sexuals que inciten a la violació

França debat qüestions legals, ètiques i socials sobre les recentment arribades 'prostitutes de silicona'

Les feministes denuncien que l'empresa Xdolls fa negoci amb una oferta que simula una agressió

ecarrasco42598023 editors note  graphic content   a silicone sex doll is displ180325161230

ecarrasco42598023 editors note graphic content a silicone sex doll is displ180325161230 / JOEL SAGET

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón / París

Les autoritats franceses hauran de pronunciar-se en algun moment sobre un assumpte espinós que planteja qüestions legals, ètiques i socials en què es barregen el negoci del sexe, els bordells i les joguines de silicona.

L'empresa Xdolls, que va obrir les portes a París l'1 de febrer passat amb una oferta de nines sexuals, està en el punt de mira de l'associació Nid, un col·lectiu feminista d'assistència a les víctimes de l'explotació sexuali del grup comunista de l'Ajuntament de la capital.

Adreça secreta

El local de Xdolls està en un pis discret de 70 metres del districte 14 de París però la seva adreça  és secreta. Ni tan sols els veïns n'estan al cas, segons ha explicat al diari ‘Le Parisien’ el seu responsable, Joachim Lousquy, un tipus de 27 anys que es defineix com a emprenedor i que abans es dedicava al negoci dels cigarrets electrònics.

Primer pla d'una de les nines. / AFP

A cadascuna de les tres habitacions de l'apartament hi ha una pantalla amb vídeos porno i una nina despullada ‘made in China’ sota una llum tamisada. Els clients -generalment homes d'entre 30 i 50 anys, encara que també hi ha parelles- demanen cita i paguen a través d'internet. El lloguer dels ‘sex toys’ surt a 89 euros l'hora.

A més d'oferir una imatge "degradant" de la dona, hi ha més coses que irriten el cap de files de la formació comunista al consistori parisenc, Nicolas Bonnet Oulaldj. Per exemple, que Xdolls figuri al registre mercantil com una empresa de jocs. "¡Com si tinguessin una sala de futbolí!", protesta Bonnet Oulaldj, que rebaixa l'emprenedor Lousquy a la categoria de proxeneta.

Prohibides des de la guerra

També creu que es banalitza el que denomina “bordells de nova generació” i que s'esquiva la llei oferint als clients prostitutes de silicona. França va prohibir les cases de cites després de la segona guerra mundial.

Així doncs, els regidors comunistes, que formen part de l'equip de govern de l'alcaldessa Anne Hidalgo, volen emprendre accions legals per aconseguir el tancament de Xdolls. Una batalla en què tindran el suport de les militants de Nid. La seva portaveu, l'advocada Lorraine Questiaux, té clar que no es tracta d'un sex-shop.

"És un indret on se simula la violació d'una dona", sosté, en línia amb la tesi de moltes feministes nord-americanes, que veuen en aquest tipus de nines una via perquè molts homes donin via lliure a les seves fantasies sexuals sense haver de preguntar a la seva parella si hi està d'acord.

Incitació a la pederàstia

També el regidor Hervé Bégué denuncia una incitació a la violació i fins i tot a la pedofília, a la vista de la mida d'algunes nines, que fan 1,45 metres i pesen 34 quilos. A pesar de tot, els detractors de les nines sexuals són conscients que la baralla jurídica serà complicada, perquè l'actual normativa francesa no associa aquesta mena de ginys a la prostitució i proxenetisme.

Notícies relacionades

Per això la seva estratègia és que l'Ajuntament pressioni el Parlament per legislar en contra d'aquest tipus d'establiments. A les xarxes socials, el debat va per altres camins i hi ha qui veu en la proposta un excés de puritanisme.

A Barcelona, les nines sexuals de l'empresa Lumidolls van aparèixer fa un any en un pis del Gòtic del qual es van traslladar a un bordell en tota regla, amb dones de carn i ossos, després que el propietari de la vivenda s'adonés que no tenien llicència per exercir aquesta activitat.