NOVA POLÈMICA DE L'AEROLÍNIA

Mor un gos al qual United Airlines va obligar a viatjar al portaequipatge de cabina

Una auxiliar va ordenar que el buldog francès passés les tres hores i mitja que durava el vol dins d'una motxilla

L'aerolínia defensa que l'hostessa no va entendre que dins de la bossa hi havia una mascota

doguareuters

doguareuters

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta vegada no ha sigut un arrest perquè el vol tingui overbooking, ni perquè hagi prohibit embarcar unes passatgeres per portar leggins. Ara, l’última polèmica de United Airlines es deu a la mort d’un gos a qui una auxiliar de vol de la companyia nord-americana va obligar a viatjar durant tres hores i mitja dins del portaequipatge de la cabina. Quan l’avió va tocar terra el buldog francès de 10 mesos havia mort. Es va asfixiar.

Després del nou escàndol, United Airlines va assegurar que assumirà «tota la responsabilitat». El Departament de Transport dels EUA està estudiant el cas per aplicar possibles sancions. Va ser el senador John Kennedy qui, dimecres passat, va enviar una carta al president de la companyia, Scott Kirby, exigint informació sobre la gran quantitat d’animals que han mort «a mans de l’aerolínia». A Twitter va difondre que preveu presentar un projecte de llei  per prohibir a les aerolínies que els animals viatgin als compartiments superiors.

.

Kennedy, en defensa de les mascotes

A la seva carta sosté que el «patró de morts i lesions dels animals és simplement imperdonable», i va citar xifres del Departament de Transport: dels 24 animals que van morir a les aerolínies nord-americanes durant l’any passat, 18 d’ells van ser en vols de United Airlines. Segons el relat de diversos passatgers del vol 1284, una hostessa va exigir a Catalina Robledo, que viatjava amb els seus fills i el cadell, que havia de col·locar el gos al portaequipatge de cabina mentre durés el vol. Li va assegurar a la passatgera que el buldog estaria segur i que si no obeïa ni ella ni la seva família podrien volar en aquest avió.

"No pot respirar aquí dins"

Quan van arribar a l’aeroport de La Guardia, la propietària va obrir el compartiment i la va trobar morta. La filla de Robledo, d’11 anys, Sophia Ceballos, va explicar en una entrevista per a la CBS la seva reacció quan l’assistent va ordenar que la bossa del gos es col·loqués al compartiment superior. «Jo els vaig dir: és un gos, és un gos. No pot respirar aquí dins. Però a l’hostessa no li va importar», va dir la nena. La família va explicar que Kokito, que és com es deia la gossa, va bordar dues hores i després es va quedar en silenci. També va relatar que no van poder agafar el gos perquè hi va haver turbulències durant el vol i tenien l’obligació d’estar asseguts. L’incident també està sent investigat per l’Administració Federal d’Aviació, que «revisarà la investigació de l’aerolínia», segons va declarar el portaveu del departament, Greg Martin».Van insistir que el cadell estigués tancat durant tres hores sense cap mena de ventilació», va compartir a les xarxes June Lara, una de les passatgeres d’aquell mateix vol. 

Relat de diversos testimonis

Segons United, malgrat que la propietària del cadell li va dir a l’hostessa que hi havia un gos al maletí, aquesta no va escoltar o no va entendre el que li deien, de manera que va col·locar el gos al compartiment superior sense ser conscient que dins hi havia una mascota. L’aerolínia sosté que la seva investigació ja s’ha acabat, i els 125 dòlars que Robledo va pagar per volar amb el seu gos en cabina ja se li han reemborsat.La companyia assegura que el mes que ve col·locarà etiquetes de colors brillants per a les bosses de les mascotes que viatgen a les cabines d’avions i així poder ajudar els assistents de vol a identificar fàcilment les que transporten animals. 

Notícies relacionades

L’aerolínia no surt d’una polèmica que ja es fica en una altra. L’estiu passat un conill gegant i un gos van morir als seus respectius vols. La primavera passada, un home va ser arrossegat des del seu seient i pel passadís d’un avió per deixar espai a un empleat de l’aerolínia. 

Segueix Extra a Facebook