ADEU A UNA MENT PRIVILEGIADA

Hawking, astre pop

La popularitat del científic el va portar a sortir a 'Els Simpson', 'The Big Bang Theory' i en un espot de Jaguar, i fins i tot va inspirar dues cançons de Pink Floyd

descarga

descarga

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La popularitat del físic britànic Stephen Hawking, que ha mort aquest dimecres als 76 anysStephen Hawking, va transcendir els límits de la ciència i les seves teories per comprendre l'univers i es va convertir des del segle XX en una de les figures més importants de la cultura popular. Les seves obres s'han abordat en nombrosos documentals i la seva vida s'ha portat magistralment a la pantalla: a la petita, en un especial per a la BBC el 2004 dirigit per Peter Moffat i interpretat per Benedict Cumberbatch; i a la gran, a la deliciosa Una breve historia del tiempo, per la qual Eddie Redmayne va aconseguir l'Oscar el 2014.

Però l'impulsor de la teoria del big bang i teòric dels forats negres, que patia esclerosi lateral amiotròfica des de feia més de 50 anys, també ha sigut protagonista en sèries de dibuixos animats, com Els Simpson Futurama, i sitcoms com The Big Bang Theory. I no només això, també va tenir una incursió en el món de la publicitat, amb un espot de Jaguar, i fins i tot va inspirar la lletra de Keep talking del disc de Pink Floyd The division bell.

Aquestes són algunes de les aparicions pop més estel·lars de Hawking:

1. 'Els Simpson'

El 1999 va ser l'actor convidat de l'episodi Han salvat el cervell de Lisa, de la desena temporada de la sèrie animada. L'autor d'Una breu història del temps hi apareix quan un grup de personatges intenten apoderar-se de Springfield. "No sé què em decep més: el meu intent fallit per formular la teoria del camp unificat... o vosaltres". Però aquesta només és una de les desenes de vegades que el científic va aparèixer a la sèrie de Matt Groening, de la qual Hawking era fan confés ("És el millor de la televisió nord-americana", va dir).

2. 'Futurama'

També era fan de la sèrie Futurama, del mateix Groening. Fa nou mesos, el físic va compartir aquest vídeo al seu compte de Facebook:

3. 'The Big Bang Theory'

Hawking va protagonitzar un dels capítols més vistos de la comèdia nord-americana The Big Bang Theory. L'escena no va arribar ni a dos minuts, però va tenir una audiència de més de 13 milions d'espectadors. Sheldon Cooper va conèixer per fi el seu mentor. La breu aparició va tenir lloc a l'episodi 21 de la cinquena temporada, del 2012. Al capítol, Hawking, que fa de si mateix, corregeix Sheldon per un error en la investigació que li presenta (a dalt). A més, més d'una vegada va expressar la seva simpatia per l'equip de la sèrie a les xarxes socials. Això és el que en va dir al seu Facebook: "Si hi ha un grup de persones que té possibilitats de debatre la meva teoria del tot és certament el de The Big Bang Theory. Els desitjo sort". 

Aquest dimecres, Kaley Cuoco, l'actriu que interpreta Penny a The Big Bang Theory, ha sigut la primera del repartiment a acomiadar-se del físic britànic. I ho ha fet amb aquest emotiu post d'Instagram: "Va ser realment un honor arribar a treballar amb l'increïble Stephen Hawking. Ens va fer riure i el vam fer riure. La seva vida i els seus treballs de carrera han sigut molts temes a The Big Bang Theory i tots som millors després d'això. El món està agraït pel coneixement i el valor que deixes en el teu camí" (...) "Gràcies per ser una inspiració per a tothom".

4. Un 'malvat' en un espot de Jaguar

Hawking va protagonitzar el 2015 un espot del primer SUV de Jaguar, F-Pace. Precisament aquest model va desafiar les lleis de la gravetat a l'aconseguir un rècord Guiness pel loop més gran amb un vehicle motoritzat d'aquestes dimensions. Així va anunciar a la seva pàgina de Facebook la seva col·laboració amb el clàssic de l'automoció: "Tots em coneixeu com el professor Stephen Hawking, el físic que lídia amb grans conceptes de temps i espai. Però hi ha una altra part de mi que probablement no conegueu: Stephen Hawking, l'actor".

5. 'La teoría del todo'

James Marsh va dirigir aquest drama biogràfic el 2014. La pel·lícula està basada en les memòries de Jane Hawking Travelling to infinity: My life with Stephen, en la qual dona a conèixer la relació amb el seu exmarit, el seu diagnòstic d'ELA i l'evolució de la malaltia. El protagonista, Eddie Redmayne, va guanyar l'Oscar al millor actor per la seva interpretació del científic.

6. Holograma a 'Star Trek'

Notícies relacionades

Va ser en un episodi del 1993 de Stark Trek: The next generation. Sortia jugant al pòquer amb Einstein i Newton. "El principi d'incertesa no t'ajudarà ara, Stephen", li diu Einstein.

7. Cançó de Pink Floyd

La veu electrònica de Hawking va aparèixer a la cançó Keep talking, del disc The division bell. D'aquelles sessions, anys després, el 2014, en va sorgir una altra col·laboració. El físic va tornar a participar en la cançó Talkin' Hawkin', del disc The endless river.