estudi de la universitat de Califòrnia

L'alcohol, l'elixir de la longevitat

Prendre un parell de copes de vi o cervesa cada nit prolonga més la vida que fer fins a 45 minuts d'esport

undefined10684718 cuaderno del domingo dise o espa ol gastronomico180303122714

undefined10684718 cuaderno del domingo dise o espa ol gastronomico180303122714

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat que els metges tenen molt clar que no hi ha una xifra de consum d'alcohol bo  -una quantitat d'ingesta de begudes espiritoses que sigui segura o beneficiosa per a la salut- hi ha estudis que demostren el contrari. Un d'ells és el que ha publicat recentment la doctora Claudia Kawas, neuròloga de la Universitat de Califòrnia, que assegura que beure alcohol de forma moderada diàriament -en concret, a la nit- no només no és dolent, sinó que prolonga la vida més enllà dels 90 anys.

Kawas ha participat fa uns dies en la reunió anual de l'American Association for the Advancement of Science (Associació americana per a l'avenç de la ciència) a Texas (EUA), on ha presentat el seu 90+ Study (Estudi de +90[anys]), una investigació que va iniciar el 2003 i que ha comptat amb la participació de més de 1.700 voluntaris. En el citat estudi, Kawas examina els motius de per què unes persones arriben a viure 90 anys (i superen aquesta edat) i altres, en canvi, no.

La investigadora, segons recull el diari britànic The independentThe independent, va analitzar els hàbits diaris de 1.700 nonagenaris i com aquests influïen en el seu estat de salut. Kawas i el seu equip van descobrir que aquells que prenien aproximadament dos gots de cervesa o de vi al dia tenien un 18% menys de probabilitats de patir una mort prematura. "No tinc cap explicació per a això, però crec fermament que beure de forma moderada millora la longevitat", va declarar la doctora Kawas en la conferència.

Uns jubilats fan exercici davant la platja, a Barcelona.

Un altre dels factors que influeixen a augmentar els anys de vida són practicar alguna afició i fer esport: aquelles persones que estan dues hores diàries practicant el seu passatemps favorit tenen un 21% menys de possibilitats de patir una mort prematura i aquells que passen entre 15 i 45 minuts fent esport redueixen el risc d'una mort abans dels 90 anys en un 11%. És a dir, segons aquesta investigació, la longevitat és més elevada consumint alcohol (18%) de forma moderada que fent exercici.  

A més, i sempre segons la investigació, aquelles persones que tenen un lleuger sobrepès, que no obesitat, també tenen un 3% menys de possibilitats de patir una mort prematura.

               Segueix a Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades