OSCARS 2018

Dos artistes planten una estàtua daurada de Harvey Weinstein amb el batí obert

L'obra 'El càsting del sofà', que mostra el depredador de Hollywood amb una estatueta a prop dels genitals, ha sigut col·locada a 500 metres del teatre Dolby

Els artistes Plastic Jesus i Joshua ’Ginger’ Monroe han instal·lat avui a Hollywood una estàtua daurada del productor Harvey Weinstein. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els artistes Plastic Jesus [el Banksy de L.A.Joshua Gingerhan instal·lat a Hollywood (Los Angeles, EUA), molt a prop del teatre Dolby, on s'entregaran els Oscars aquest diumenge, una estàtua daurada del productor Harvey Weinstein assegut en un sofà.

L'obra es titula Casting couch (Casting couchEl càsting del sofà, una referència al fet que els actors o les actrius poden aconseguir papers en pel·lícules o sèries si accedeixen a tenir relacions sexuals amb els responsables del projecte, ja sigui el productor, el director o l'encarregat de seleccionar l'elenc.

L'escàndol de Weinstein, acusat per desenes de dones de diferents episodis d'agressió sexual que van des de presumptes comportaments abusius a suposades violacions, va fer que nombroses víctimes alcessin la veu i assenyalessin per comportaments similars altres estrelles, com Kevin Spacey, Dustin Hoffman, James Franco, Brett Ratner, John Lasseter, Louis C. K. i Bryan Singer.

#MeToo i Time's Up

Els moviments #MeToo (Jo també) i Time's Up (S'ha acabat el temps) han canalitzat en els últims mesos les reclamacions de les víctimes d'abusos sexuals i de respecte a les dones.

L'estàtua de Weinstein ha aparegut a la cruïlla entre Hollywood Boulevard i l'avinguda La Brea, a uns 500 metres del teatre Dolby, on diumenge se celebrarà la 90a edició dels Oscars.

L'obra mostra el productor amb un barnús entreobert i amb el braç esquerre convidant a asseure's amb ell al sofà.

A la mà dreta sosté una estatueta dels Oscars molt a prop dels seus genitals, una referència explícita als escàndols sexuals que han sacsejat Hollywood en els últims mesos.

Notícies relacionades

"Durant molts anys, l'explotació de molts aspirants i noms consolidats de la indústria va ser amagada sota l'alfombra amb les seves queixes sobre assetjament o abús sexual", ha explicat Plastic Jesus.

"Tenen els diners i el poder per donar feina i els utilitzen per al seu propi plaer sexual, i no hi ha millor manera de visualitzar-ho que fent-ho amb El càsting del sofà", ha assenyalat Joshua Ginger.