BARALLA ENTRE DIVES

Sexe (i punyals) a Nova York

La picabaralla pública entre Sarah Jessica Parker i Kim Catrall després de la mort del germà d'aquesta destapa anys de desavinences

ecarrasco41999671 file   in this april 7  2008 file photo  from left   cynthia180213194108

ecarrasco41999671 file in this april 7 2008 file photo from left cynthia180213194108 / Peter Kramer

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

A la pantalla van demostrar una química extraordinària, quatre amigues novaiorqueses a la recerca d'un precari equilibri en l'amor, la feina i la vida, però, com la història del cine o del rock s'encarrega de recordar sovint, la sintonia davant el públic no és necessàriament sinònim de relacions ben avingudes. Aquesta és la lectura que deixen els últims dards que s'han llançat les protagonistes de Sexe a Nueva York,Sexe a Nueva York la sèrie que durant sis temporades i dues pel·lícules va captivar els espectadors al desplegar una mirada femenina fins llavors gairebé desconeguda a la televisió. Kim Catrall (Samantha, a la sèrie) ha renegat sense tallar-se ni un pèl de Sarah Jessica Parker (Carrie). “No és la meva família”, ha dit a Instagram. “No és la meva amiga”.

Ve de lluny

L'enfrontament ve de lluny, encara que mai s'havia manifestat amb tanta cruesa i, si alguna cosa deixa clara, és que no hi haurà una tercera pel·lícula de Sexe a Nova York, un projecte que tenia guió i del qual es parlava des de fa dos anys. El detonant va ser la mort del germà de Catrall fa uns dies. Parker va expressar el seu condol a les xarxes socials i en una entrevista, una actitud que no li va agradar a la seva excompanya de rodatge. “Els teus continus intents de posar-te en contacte amb mi són un dolorós recordatori que vas ser realment molt cruel i ho segueixes sent”, va escriure Catrall al seu compte d'Instagram. “Permet-me que sigui molt clara, si encara no ho he sigut. Tu no ets la meva família. No ets la meva amiga. Així que escric per última vegada per dir-te que deixis d'explotar la nostra tragèdia per recuperar la teva imatge de bona noia”.

 

Els rumors sobre la tibantor en la relació de les dues actrius fa anys que circulen. El 2008, durant el rodatge de la primera pel·lícula, la premsa britànica va descriure un ambient de tensió i divisió entre les quatre protagonistes. O per ser més exactes, un tres contra una. Per un costat, Parker, Kristin Davis (Charlotte) i Cynthia Nixon (Miranda) i, per un altre, Catrall. La situació va arribar aparentment fins a l'extrem que li van fer el buit durant el rodatge i es negaven a asseure's amb ella durant els àpats, segons The Telegraph.

La menys diplomàtica

Notícies relacionades

Amb el temps hi va haver diversos intents de negar aquesta percepció, més per part de Parker que de Catrall. “No m'importa que algú vulgui pensar que no estimo Kim”, va dir la Carrie de la sèrie en una entrevista del 2009. “L'adoro i no hauria fet la pel·lícula sense ella”. També Davis va tractar de silenciar els rumors de fricció en aquella època. “No sempre ha sigut un camí de roses, però la idea que som adversàries és ridícula”, va dir aquell mateix any. Però Catrall sempre va ser menys diplomàtica i diverses vegades va deixar intuir que els somriures, la comprensió i la intimitat de la pantalla no eren més que un producte de la ficció. “¿Som les millors amigues? No. Som actrius professionals. Tenim les nostres vides separades”, va dir el 2010.

En qualsevol cas, la ruptura només sembla que afecti el binomi Samantha-Carrie. Quan Nixon li va donar el condol per la mort del seu germà, Catrall l'hi va agrair profundament. “Sentir la teva veu, Cynthia, significa molt per a mi. Gràcies per posar-te en contacte amb mi”.