ACCIÓ INCÍVICA

La Fundació Os Bru denuncia un conductor per assetjar un exemplar

A més de perseguir-lo, el va gravar i va penjar les imatges a les xarxes

1
Es llegeix en minuts

La Fundació Os Bru Os Bru ha presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil contra un conductor que divendres passat va perseguir i va gravar un exemplar d'os a la carretera que uneix San Pedro de los Burros i Villanueva, alconcejoasturià de Grado, i el va pujar a la xarxa.

El president de la Fundació, Guillermo Palomero, Guillermo Palomero, ha explicat a Efe que quan l'organització va veure el vídeo va decidir presentar una denúncia al considerar que l'autor havia comès una "falta greu" tipificada a la llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat per "perseguir i assetjar" un animal.

Aquest tipus d'actuacions poden comportar multes d'entre 3.000 i 200.000 euros, ha indicat.

"Aquest cas ha passat la ratlla més que altres", ha denunciat Palomero, que ha argumentat que al trobar-se amb l'os, l'home va anar cap a ell, va accelerar i el va intentar filmar mentre conduïa, de manera que "va assetjar l'os" i al mateix temps va infringir les lleis de seguretat viària.

A més, ha considerat que és "de sentit comú" que és una cosa que no es pot fer perquè pot donar lloc a un accident en el cas que vingui un cotxe de front o que l'animal es posi nerviós.

Notícies relacionades

Palomero ha explicat que fa dos anys que sensibilitzen sobre aquest tema, ja que "no és infreqüent" que la gent que es troba un os a les carreteres el gravi fruit de la "passió vinculada a l'efecte xarxes".

Davant aquesta mena de situacions, la Fundació recomana reduir la velocitat i, si és possible, parar el vehicle perquè l'animal tingui opció de sortir de la calçada ràpidament.