Dia internacional contra el Càncer Infantil

'Sobreviuré', el crit de guerra dels nens amb càncer

La fundació Juegaterapia presenta 'I will survive', la seva nova campanya per difondre la importància i els beneficis del joc en els menors malalts

’I will survive’, la nova campanya de Juegaterapia en el Dia internacional contra el càncer infantil / FUNDACIÓ JUEGATERAPIA

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fundació Juegaterapia, que ajuda els nens amb càncer, ha presentat aquest dijous, Dia internacional contra el càncer infantil, la seva campanyaI will survive (Sobreviuré), la història de Leire i Mateo, dos nens amb càncer que, amb una versió swing de fons de la cançó de Gloria Gaynor, planten cara a la malaltia mentre reben tractament de quimioteràpia.

En el poc més del minut i mig que dura la cançó (i, per tant, la seva sessió de quimioteràpia), Leire i Mateo planegen la seva vida futura: viatjar, conèixer món... "Anirem a Nova York i a Bora Bora", assegura Leire, de 6 anys. Mateo, que s'apunta al viatge, vol veure "Pequín i Mart". "!I tindrem fills! ¡Tinc ganes de fer-me gran!", li diu ella al seu company de somnis. "I jo", li respon ell. Encara que la idea de tenir fills li fa una mica de "fàstic", als seus 7 anys.

La teràpia de jugar als hospitals

Segons la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer, cada any es diagnostiquen a Espanya 1.400 nous casos de càncer infantil. Malgrat l'alta xifra, la taxa de supervivència dels més petits és del 80%. Per això va néixer la fundació Juegaterapia el 2010: per conscienciar que, a través del joc, l'estada als hospitals dels nens malalts de càncer és més suportable.

Rajoy promet ajudes a les famílies amb fills amb càncer

<span style="font-size: 1.6rem;">El president del Govern, Mariano Rajoy, ha publicat aquest dijous un tuit, que firma ell mateix, en què es compromet a millorar la prestació de la seguretat social que facilita atendre els fills amb càncer. </span><span style="font-size: 1.6rem;">D'aquesta manera, Rajoy se suma a la celebració del Dia internacional del càncer infantil, assegurant que recolzar les mares i els pares de nens amb malaltia oncològica o greu és un "compromís ètic" i una "obligació social": "</span><span style="font-size: 1.6rem;">Recolzar les mares i els pares de nens amb càncer i malalties greus és un compromís ètic i una obligació social. Millorarem la prestació de la Seguretat Social que facilita atendre els seus fills. Estar al seu costat ens fa millors. MR. #DiaInternacionalDelCàncerInfantil", ha escrit el president del Govern.</span>

El lema de l'oenagé -"la químio, jugant, passa volant"- fa que s'especialitzi en recollir consoles usades en bon estat i videojocs per a menors de 18 anys, i que els reparteixi en hospitals que disposin de zona d'oncologia infantil.

En l'anterior campanya, l'oenagé va versionar la cançó del Dúo Dinámico ResistiréDúo Dinámico Resistiré, en un videoclip protagonitzat per Andrea, una nena que, estant ingressada a l'hospital, s'introdueix dins d'un videojoc i es converteix en cantant i ballarina.

Suport dels famosos

Un dels projectes més destacats de l'oenagé és El Jardí del meu Hospi, la creació d'espais d'oci per als petits malalts als terrats dels hospitals, com el Gregorio Marañón a Madrid, o els babypelones, una exitosa campanya de venda de ninos sense cabells -com els nens que reben quimioteràpia i radioteràpia per superar el càncer- apadrinada per multitud de famosos: Alejandro SanzPaula EchevarríaRossy de Palma... L'any passat, el babypelón va ser el nino més venut a Espanya.

A principis d'any, una dotzena de famosos van prestar la seva imatge de forma desinteressada per al calendari 2018 de la fundació Juegaterapia, en què actors com Luis Tosar, Rossy de Palma, Miguel Ángel Muñoz o Elsa Pataky, entre altres, posaven amb nens malalts en actitud combativa per simular la seva baralla contra el càncer.  

           Segueix Extra a Facebook

     

      

                      

Notícies relacionades