RERE L'ESTELA DE WARHOL

Rinat Shingareev, l'autodenominat 'Millor artista viu'

L'immodest pintor rus triomfa a Instagram amb retrats a l'oli de líders mundials i famosos d'estil pop

fcasals41199342 gente  fotograf a del artista rinat shingareev171205165929

fcasals41199342 gente fotograf a del artista rinat shingareev171205165929

2
Es llegeix en minuts
Raül Jiménez

Es fa dir, sense la més mínima modèstia, «el millor artista viu», una demostració de la seva gran confiança en si mateix, cosa necessària en un món tan competitiu com el de l’art. El seu nom és Rinat Shingareev i és un pintor que ja s’ha fet un espai en el seu àmbit artístic amb retrats clàssics a l’oli d’estil pop de les figures actuals més aclamades, des de Barack Obama fins a Vladímir Putin, passant per Madonna o Jay-Z.

El pop-art sempre ha reproduït figures referents o objectes culturals importants del moment, des que Andy Warhol va acolorir la cara de Marilyn Monroe el 1967. De la mateixa manera, Shingareev mira d’acollir-se a les icones de moda per transmetre el seu missatge. Les emocions humanes en cares conegudes són el seu fort, ja que és capaç de representar l’expresident dels Estats Units George W. Bush amb un conill de peluix, quan la història precisament no el recordarà per la seva benevolència.

Instal·lat a Itàlia des que va acabar els estudis de Belles Arts a Rússia, el seu país natal, l’artista busca desmitificar la imatge pública dels màxims referents actuals. «Vull mostrar que tots som humans i estimem i odiem, fins i tot aquells que estan a dalt de tot», comenta. No és, diu, un paio conformista i es vol superar dia a dia a base de marcar-se noves metes. «Cada nou objectiu és un repte que m’ajuda a desenvolupar-me tècnicament i que també m’ajuda a tenir noves experiències. Em dona l’oportunitat de créixer i seguir endavant. Si segueixes en el mateix lloc, seràs sobrepassat i oblidat», explica. Afirma que té com a gran objectiu crear l’«obra mestra» del seu temps. «Aquesta és la meva inspiració. Estic molt a gust amb aquesta idea i no tinc cap pressió en relació amb això», afirma. Rinat treballa al seu taller unes cinc hores diàries per realitzar els encàrrecs dels seus clients –tres de cada quatre quadros són obres per a exposicions– i les seves idees i projectes.

Notícies relacionades

El pintor rus és fill d’una generació més individualista, però al mateix temps crítica i exigent, amant de les xarxes socials i que es fixa en els triomfadors. «Utilitzo personatges que han contribuït a la història i han arribat a dalt de tot en els seus camps, i que han inspirat a la gent amb les seves històries», sentencia. L’artista mostra respecte per totes aquelles figures a les quals representa. Segons ell, en un món com aquest no s’arriba a dalt si no s’és capaç de convèncer els altres.

Segueix a Extra a Facebook

Temes:

Instagram Art