Se suïcida una representant d'actrius esquitxada pel 'cas Weinstein'

Jill Messick representava Rose McGowan, suposadament violada pel productor

jill-messick

jill-messick

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cas Weinsteins'ha cobrat una víctima. La nord-americana Jill Messick, que va treballar com a productora i representant d'actors a Hollywood, s'ha suïcidat aquest divendres als 50 anys, ha informat la seva família. Messick estava acusada de propiciar trobades entre Harvey Weinstein i l'actriu Rose McGowan, que assegura haver sigut violada pel productor. 

Messick patia una depressió, que va empitjorar al veure's involucrada en l'escàndol sobre la violació a l'actriu Rose McGowan presumptament comesa pel productor Harvey Weinstein, van explicar els seus parents en un comunicat.

"Veure el seu nom als titulars una vegada i una altra, com a part de l'intent d'una persona per guanyar més atenció per a la seva causa (en referència a McGowan) a més del desesperat intent de Harvey per defensar-se, va ser devastador per a ella", van dir.

Messick, que era mànager de McGowan el 1997 quan suposadament va tenir lloc la violació, va treballar com a productora en films comFrida (2002) oMean Girls (2004).

En la seva nota, la família comença dient que "el Moviment", en al·lusió a iniciatives feministes com Time's Up (Time's Up S'ha acabat el temps, "ha perdut un dels seus".

"Jill creia en ell Moviment. Recolzava que cada dona finalment pogués fer un pas endavant per compartir les seves fosques veritats i exposar a aquells que havien comès prèviament fets indescriptibles. Era lleial. Era forta. Jill era moltes coses, però no era una mentidera", van escriure.

Correu electrònic

A finals de gener, el nom de Messick va arribar als mitjans a través dels advocats de Weinstein, que van divulgar un correu electrònic seu com un intent per tirar per terra les acusacions de violació per part de McGowan.

En una entrevista recent amb la cadena ABC, l'actriu va dir que els representants eren part d'una estructura de Hollywood que va silenciar els casos d'agressió sexual.

La família va dir que Messick va decidir guardar silenci davant els comentaris de McGowan, tot i que, segons la seva versió, va parlar amb els seus caps perquè prenguessin cartes en l'assumpte quan va saber que havia tingut lloc un incident de caràcter sexual (no una violació),

Notícies relacionades

D'altra banda, també van carregar contra Weinstein per fer públic un correu electrònic de Messick sense el seu consentiment.

Finalment, els familiars també van alertar els periodistes sobre la seva responsabilitat a l'hora d'informar correctament sobre aquests assumptes.