La germana de Kim Jong-un arriba a Corea del Sud per a l'obertura dels Jocs

És la primera vegada que un membre de la família Kim visita territori sud-coreà

zentauroepp41969772 epa101  incheon  corea del sur   09 02 2018   una delegaci n180209095651

zentauroepp41969772 epa101 incheon corea del sur 09 02 2018 una delegaci n180209095651 / YONHAP

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una delegació d'alt nivell de Corea del Nord, que inclou Kim Jo-jong, germana del líder Kim Jong-un, ha arribat avui a Inchon (oest de Seül) per assistir a l'obertura dels Jocs Olímpics de PyeongChang i reunir-se amb el president sud-coreà.

La comitiva, encapçalada pel president honorífic del país, Kim Yong-nam, i composta per un total de 22 membres, ha arribat a bord d'un jet privat cap a les 13.50 hora local (04.50) GMT a l'aeroport internacional d'Inchon, on l'esperava el ministre sud-coreà d'Unificació, Cho Myoung-gyon, entre altres autoritats.

Durant aquesta històrica visita al Sud -és la primera vegada que un membre de la dinastia Kim viatja al país veí-, la delegació té previst reunir-se dissabte amb el president sud-coreà, Moon Jae-in.

Després de ser rebuda per un ampli desplegament de seguretat a l'aeroport, la delegació de l'hermètic règim té previst desplaçar-se en tren fins al comtat de PyeongChang, a uns 180 quilòmetres a l'oest de Seül, per assistir a la cerimònia d'obertura dels Jocs que comença a les 20.00 hora local (11.00 GMT).

El president honorífic nord-coreà també assistirà a una recepció en el marc dels Jocs oferta per Moon, en què també estaran presents el número dos de la Casa Blanca, Mike Pence, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe, entre altres mandataris, segons ha informat l'oficina presidencial de Seül.

Reunió amb el president

La delegació nord-coreana tornarà a Seül dissabte per participar en un dinar i una reunió amb el president sud-coreà, que se celebrarà probablement a l'oficina presidencial, i que tornarà diumenge a Corea del Nord.

Notícies relacionades

Kim Yong-nam és el funcionari nord-coreà de més alt rang que ha anat mai al país veí de forma oficial, mentre que la germana del líder ocupa el càrrec de vicedirectora del Departament de Propaganda i Agitació del Partit dels Treballadors i és considerada una figura de pes en el règim i molt pròxima a Kim Jong-un.

La reunió que tindrà lloc dissabte a Seül entre Moon i aquesta delegació no té precedents, ja que les dues cimeres prèvies intercoreanes, en què van participar els màxims dirigents dels dos països, es van celebrar a Pyongyang el 2000 i el 2007.