VA MORIR OFEGADA FA 36 ANYS

Noves revelacions involucren Robert Wagner en la mort de Natalie Wood

wood-wagner

wood-wagner / - (AFP)

2
Es llegeix en minuts

El 29 de novembre de 1981, la notícia de la mort de l'actriu Natalie Wood va commocionar el món de l'espectacle. Wood, de 43 anys, va aparèixer ofegada a les proximitats de l'illa californiana de Santa Catalina, on passava el cap de setmana amb el seu marit, Robert Wagner, i Christopher Walken, tots dos també actors, a bord del iot Splendor propietat del matrimoni d'artistes. Poc més de 36 anys després de la mort han aparegut nous testimonis del cas que han portat els investigadors de Los Angeles (EUA) a qualificar la seva mort de "sospitosa".

"Per primera vegada" hi ha "declaracions de testimonis que retraten una nova seqüència d'esdeveniments al vaixell aquella nit", ha indicat un portaveu del departament de policia del comtat de Los Angeles en un comunicat recollit per la cadena CBS. Segons la nota, un testimoni va afirmar haver sentit crits i sorolls des del camarot de l'artista i el seu marit. Posteriorment, altres testimonis van identificar un home i una dona discutint a la popa del vaixell i van considerar que aquelles veus pertanyien a Wood i Wagner.

El comunicat ha sigut emès hores després que es conegués que les autoritats consideren Wagner una "persona d'interès" dins de la investigació per la mort de la seva dona, un cas que es va reobrir el novembre del 2011. Als EUA, sota la fórmula legal de "persona d'interès" s'acostuma a identificar un individu que pot estar involucrat en el cas o que pot ajudar a aclarir-lo però que no és ni formalment ni legalment un sospitós.

Un llibre acusador

Segons la CBS, que emetrà dissabte que ve Natalie Wood: Death in Dark Water dins del seu espai d'investigació 48 Hours, Robert Wagner, de 87 anys, s'ha negat a parlar amb els investigadors des de la reobertura del cas, quan l'escriptora Marti Rully va publicar un llibre on assegurava que l'actor estava involucrat en la mort de l'actriu. En l'obra, l'escriptora va relatar el testimoni de Dennis Davern, capità del iot Splendor, que li va assegurar que Wagner havia intervingut en la mort de Wood. Després d'algunes setmanes d'investigació es va tornar a tancar el cas.

El iot 'Splendour', propietat del Natalie Wood i Robert Wagner, el 1981 / AFP

Les indagacions portades a terme al seu dia va determinar que Natalie Wood, després d'haver begut en excés i d'una discussió amb Robert Wagner, va voler deixar el iot on es trobava. Segons aquesta versió, l'actriu va intentar pujar a un bot de goma però va caure a l'aigua i es va ofegar perquè no sabia nedar. En un principi, els investigadors van dictaminar que la seva mort es va deure a un ofegament accidental, però el 2013 van matisar que va ser causat per "ofegament i altres factors indeterminats".

Notícies relacionades

Natalie Wood va participar, entre altres, en films mítics com Rebel sense causa (1955), Centaures del desert (1956), Esplendor a l'herba’Esplendor a l'herba i West side Story (totes dues del 1961), La cursa del segle (1965) i El candidat (1972). Va estar nominada als Oscars en tres ocasions: per Rebel sense causa com a millor actriu de repartiment i per Esplendor a l'herba’ iAmores con un extraño (1963) com a millor actriu.

Segueix Extra a Facebook

Temes:

Ofegats