RACISME

Una pacient italiana, al seu metge: "No em deixo tocar per un negre"

El metge, nascut al Camerun i resident a Itàlia des de fa 18 anys, li agraeix el gest a la dona, perquè així té "15 minuts" per prendre un cafè

zentauroepp41858741 un m dico radicado en italia denunci  por medio de facebook 180131103018

zentauroepp41858741 un m dico radicado en italia denunci por medio de facebook 180131103018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En ple segle XXI, encara s'han de lamentar comportaments racistes a la nostra societat. Aquesta vegada, la víctima ha sigut un metge de l'ambulatori de Cantù, ciutat de la regió de la Llombardia, al nord d'Itàlia.

El doctor Andi Nganso, de 30 anys, és natural del Camerun i italià d'adopció, un país al qual va arribar als 12 anys, i on ha estat estudiant i treballant des d'aleshores.

Segons el diari italià Il Corriere della Sera, el desagradable incident ha sigut protagonitzat per una dona d'uns 60 anys. A l'entrar a la consulta i veure que Nganso es disposava a atendre-la, la dona ha reaccionat amb aquestes paraules: "No em deixo tocar per un negre". Després d'aquesta greu falta de respecte, el metge li ha donat una lliçó a la dona amb la seva irònica resposta: "L'hi agraeixo, així tinc un quart d'hora per prendre un cafè".

A més d'aquesta enginyosa reacció, el metge també ha compartit aquesta lamentable escena a Facebook. Com es podia esperar, molts usuaris li han mostrat el seu suport i han criticat l'actitud racista de la dona.

No és la primera vegada 

A la publicació de Facebook, Nganso ha comentat que no és la primera vegada que es troba en una situació d'aquesta mena. El metge ha explicat que en diverses ocasions s'ha trobat amb "pacients que no han aconseguit dissimular la seva sorpresa i potser també el seu disgust" a l'adonar-se que les havia d'atendre ell. 

També explica que en una ocasió una nena li va fer notar amb estupor que ell era una persona amable, "mentre que els seus pares li havien dit que no parlés amb homes negres". Nganso ha viscut diversos episodis de discriminació. De totes maneres, reconeix que l'últim incident que ha tingut, i més concretament la reacció de la pacient, "m'ha deixat gelat"

Diverses associacions recolzen Nganso

L'Associació de Metges d'Origen Estranger a Itàlia (AMSI) i altres moviments en contra del racisme han condemnat el cas de Nganso. Foad Aodi, el president de l'AMSI, ha declarat: "Estem cansats que es repeteixin greus episodis de racisme. I si el racisme creix a Itàlia, ens hem de preguntar per què...". En aquestes afirmacions, Aodi fa referència de manera indirecta a l'actitud d'alguns polítics de la ultradreta italiana, en particular de la Lliga Nord.  

L'AMSI també ha denunciat que "les discriminacions respecte el personal mèdic d'origen estranger han augmentat el 30% al lloc de treball".

               Segueix l'Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades