VAIXELLA PER APRIMAR

Hola, el plat que absorbeix calories

Inspirat en les esponges marines, el seu disseny inclou 1.500 forats pels quals es cola l'oli dels menjars

07-plato-absorbe-calorias-hola

07-plato-absorbe-calorias-hola
02-plato-absorbe-calorias-hola
holgi25-product-image-10-800x600png
hola-marble-blue-800x600

/

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

Amb el lema No canviïs el teu menjar, canvia el teu plat, dona la benvinguda Hola, l'últim en tecnologia culinària. Es tracta d'una "vaixella que aprima", perquè inclou forats, més de 1.500, que tenen la capacitat de separar els greixos dels aliments perquè així el comensal no ho hagi de fer. Segons relaten els seus creadors, l'estalvi seria de fins al 30% de les calories d'un menjar. Això suposa de 100 a 200 calories d'un menú normal, o, dit d'una altra manera, l'equivalent a no menjar-se dos Big Mac a la setmana.

L'invent, patentat i a la venda a través de la pàgina d'Hola, és un disseny nascut a l'abric de l'Escola Superior Tècnica d'Enginyeria de la Universitat del País Basc. "No volem que ningú renunciï al seu menjar; intentem que en puguin disfrutar cuidant, alhora, la seva salut", expliquen.

L'usuari que vulgui reduir pes també ha de posar de la seva part, insisteixen els seus creadors: "Nosaltres sempre defensem que és important fer exercici de forma regular i cuidar-se perquè la pèrdua de pes amb Hola sigui tot un èxit".

El projecte ha rebut premis i reconeixements internacionals pel seu disseny, en porcellana de Fujian, lleugera però molt resistent i apta tant per a microones com fer a forn, rentavaixella i congelador.

Els creadors de la vaixella asseguren que estalvia entre 100 i 200 calories per àpat.

Esponges de mar

El mecanisme d'absorció dels plats s'inspira en la pròpia naturalesa: en les esponges de mar, que tenen una pell que és capaç d'absorbir selectivament les substàncies del seu voltant gràcies a una sèrie de porus i canals que filtren l'aliment i l'oxigen. Però, a diferència d'aquests animals invertebrats, els plats Hola filtren lípids (greix i oli). "S'ha de tenir en compte la viscositat dinàmica i la densitat de cada oli, ja que els diferents olis que podem trobar en els nostres aliments tenen diferents propietats de viscositat i densitat", explica Ander Méndez, de l'equip promotor.

Dissenys kamon en la vaixella Hola.

Això s'aconsegueix, a més, amb uns dissenys molt bonics que copien els kamon de la cultura japonesakamon. Es tracta d'insígnies circulars i monocromes compostes per siluetes inspirades en les formes de la naturalesa però que amaguen elevats principis matemàtics. Al Japó són una cosa semblant als escuts o segells familiars. 

Notícies relacionades

Els plats Hola es venen a un preu de 18 euros la unitat. Els packs de dues unitats o de quatre valen 14,99 euros i 13,99 euros, respectivament.

Aquests plats s'han dissenyat a l'Escola Superior Tècnica d'Enginyeria de la Universitat del País Basc.

Segueix Extra a Facebook