Anar al contingut

Pagar a través de WhatsApp serà possible d'aquí un mes

L'aplicació líder en missatgeria instantània ja està en proves al país asiàtic i en un primer moment només facilitarà les transferències entre usuaris

Vega S. Sánchez

Pagar a través de WhatsApp serà possible d'aquí un mes

DADO RUVIC

L’ aplicació líder en missatgeria instantània WhatsApp pretén revolucionar els pagaments amb el mòbil i ultima el pagament integrat des de la seva app, que pretén provar a l’Índia durant un mes. En una primera versió, l’aplicació facilitarà les transferències entre usuaris, però la idea és que es pugui fer qualsevol pagament a través del servei de missatgeria.

L’Índia ha sigut el país escollit per provar el nou sistema de pagament, perquè té al voltant de 280 milions d’usuaris de WhatsApp. Es preveu que inicialment la puguin provar l’1% dels usuaris indis.

Segons gravacions del Govern indi, recollides pel portal FactorDaily, la companyia ha incorporat una entitat anomenada WhatsApp Application Services Ltd a l’estat de Telangana. A més, l’aplicació es va aliar l’octubre passat amb tres bancs del país, pensant en el llançament.

Fins que no es provi el sistema a nivell usuari no se sap del cert com funciona. Tot apunta que seria un sistema tipus PayPal, en el qual l’usuari només hauria d’associar una targeta bancària al compte de WhatsApp. Posteriorment, d’entre els seus contactes, escolliria el destinatari dels seus diners i l’import que s’ha de transferir.

Segons diversos fòrums especialitzats, es podrà accedir a la funció de pagaments mòbils des de l’app de Whatsapp amb la icona del clip que apareix visible dins les converses de WhatsApp, que ara permet adjuntar arxius com documents, fotos, ubicacions, àudios o contactes. Aquesta nova opció de pagament sacrifica l’opció de fer fotos del menú, perquè la icona de la càmera desapareixeria per integrar aquest nou mètode de pagament. Així mateix, també serà possible configurar els pagaments des dels Ajustos de l’aplicació.

EL PRECEDENT XINÈS / WeChat –un híbrid xinès de WhatsApp, Facebook i Twitter–, que és un dels principals competidors de WhatsApp, compta amb un servei similar des de l’any 2004, que vincula l’aplicació a un compte bancari. El resultat: la retirada d’efectiu dels caixers xinesos va baixar el 10,5% el 2016 i els pagaments amb targeta estan en clar retrocés al país asiàtic des del 2013. A més a més, els pagaments per telèfon van arribar a la Xina a 38 bilions de dòlars el 2016, una xifra que multiplica per 50 el volum als Estats Units i que suposa més de la meitat del PIB xinès.