experiència esgarrifosa

L'hotel de 'Juego de Tronos' obre les portes a Lapònia

Les 30 estances estan esculpides en gel i acullen escultures i parafernàlia relacionada amb l'univers de la popular sèrie

got1

got1
got2
got3

/

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

El somni dels seguidors més acèrrims de la popular sèrie Joc de Trons es va fer realitat. Ara és possible viure i sentir als ossos el fred d’Invernàlia, la regió més extensa de Ponent i llar dels Stark, gràcies a un hotel de gel que HBO i una cadena d’hotels  han projectat a Lapònia, al nord de Finlàndia. L’hotel existeix des del 2000, però ha sigut ara quan s’han decidit a omplir-lo d’escultures i parafernàlia GoT –sigles en anglès de Game of Thrones– com el Tron de Ferro, veient el filó d’una història fantàstica que ha captivat milions de lectors i seriòfils.

L’hotel temàtic de Joc de Trons, amb 30 estances de les quals 10 són habitacions habilitades per poder-hi passar la nit, està situat a Kittilä, a 200 quilòmetres del Cercle Polar Àrtic. Cada espai acull una figura de gel relacionada amb la sèrie dels Stark i els Lannister inspirada en la multipremiada sèrie de novel·les Una cançó de gel i foc, del nord-americà George R.R. Martin.

El recinte, que inclou una petita sala de cinema, una capella –on és possible fer-hi casaments d’autèntica fantasia– i una barra de bar on se serveixen begudes en vasos esculpits en gel, està obert al públic. L’entrada costa uns 18 euros, i la visita guiada per a grups, 78. La direcció de l’hotel no recomana que es passi més d’una nit en una de les seves habitacions –que costen a partir dels 200 euros per nit–, donades les característiques tèrmiques de l’espai. I és que les temperatures poden rondar els -5 graus centígrads a l’interior.

TEMPORADA D’HIVERN

Notícies relacionades

Els fanàtics de la sèrie que s’hagin quedat amb ganes de més després d’haver disfrutat de la gran exposició oficial itinerant de Joc de Trons –Barcelona va ser la primera ciutat que va acollir la gira mundial de la mostra basada en la sèrie de HBO– tenen fins al 8 d’abril per visitar aquest esgarrifós (pel fred) hotel.

Sobra dir que l’establiment tanca les portes a partir de la primavera. Per ser més exactes, l’hotel es fon i desapareix fins a la temporada d’hivern següent, quan el winter is coming. Per poder aixecar aquest espectacular complex turístic es requereixen cada any uns 350.000 quilos de gel, asseguren els responsables de l’hotel a la seva pàgina web.