EN UN BAR DE COPENHAGUEN

Robada l'ampolla de vodka més cara del món

El recipient està fet amb tres quilos d'or i de plata, té un tap amb diamants i està valorat en 1,1 milions d'euros

zentauroepp41464497 vodka180103185202

zentauroepp41464497 vodka180103185202 / brian ingberg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sembla de pel·lícula, però el cas és real. Una ampolla de vodka valorada en 1,1 milions d'euros ha sigut robada d'un bar de Copenhaguen (Dinamarca), segons ha denunciat aquest dimecres l'amo del local, que, a més, ha assegurat que es tracta del recipient més car del món i únic de la seva classe.

L'ampolla, de la marca Russo Baltique, està feta amb tres quilos d'or i de plata i porta a la part superior una cinta de cuir amb el dibuix del primer cotxe Monte Carlo, del 1912, segons ha declarat al canal TV-2 Brian Ingberg, propietari del bar. A més, té un tap amb diamants incrustats. 

Ingberg, que assegura que posseeix la col·lecció de vodka més important del món amb unes 12.000 ampolles, ha explicat que l'objecte formava part de la seva col·lecció des de fa sis mesos, que era un préstec del fabricant d'automòbils letó Dartz i que no estava assegurat.

Espai que ocupava l'ampolla de vodka al museu. / MADS CALUS RASMUSSEN

Notícies relacionades

"Pel que sembla, tenien una clau o una còpia, van obrir la reixa de seguretat i la porta i després van trencar l'altra porta per entrar al museu del vodka al soterrani del bar", va afegir a TV-2. El robatori, que es va produir la matinada de dilluns a dimarts, va ser denunciat a la policia de Copenhaguen.

Ingberg ha difós a la seva pàgina de Facebook diverses fotos, captades per les càmeres de seguretat del local, en què es veu dos homes encaputxats.