Edició Limitada

Damm recupera la seva Cervesa de Nadal

Reposa entre tres i quatre setmanes de guarda al celler, gairebé el doble que una cervesa normal

1
Es llegeix en minuts

Una nova idea de regal per a aquestes dates de celebracions familiars: la Cervesa de Nadal de Damm. La cervesera comercialitza una edició limitada de la popular beguda que elabora amb una fórmula dissenyada especialment per a unes festivitats caracteritzades pel descens de les temperatures i una gastronomia més contundent.

“Als anys 50, els mestres cervesers de Damm elaboraven una cervesa especial per a aquestes dates, per obsequiar els seus familiars, amics i col·laboradors. Aquesta tradició es va perdre fins que el 2008 es va tornar a recuperar amb la idea que fos per regalar a treballadors i clients”, comenta la mestra cervesera Karen Peiró. El 2013, i veient que molta gent preguntava on la podien comprar, la Cervesa de Nadal de Damm es va llançar a nivell comercial.

Notícies relacionades

De color or vell, està elaborada 100% amb ingredients naturals, com ordi únicament de varietats pures i seleccionades. A la malta d'ordi s'hi afegeix aigua, arròs i llúpol. Després del refredament i la fermentació –des de fa anys amb la mateixa soca de llevat–, la cervesa reposa entre tres i quatre setmanes al celler, gairebé el doble que una normal. "Aquesta elaboració la fa una cervesa realment de luxe per a la nostra taula en aquest nadal”, afirma la mestra cervesera.

És una cervesa més intensa de l'habitual. Les primeres notes olfactives són afruitades, com el préssec madur i la poma, i el final recorda el taní de la fulla de tabac. “Té un nivell d'amargor alt que ens neteja la boca després de cada mos i ens permet disfrutar-la com un bon regal nadalenc”, conclou Karen Peiró.