Els tuits amb més èxit del 2017: Obama, Ariana Grande i els 'nuggets' gratis

El missatge de l'expresident dels EUA després del tiroteig de Charlottesville l'agost passat no només és el que ha rebut més 'M'agrada' de tota la història

sin-ttulo

sin-ttulo

2
Es llegeix en minuts

Si a Espanya són els futbolistes Iniesta i Piqué els que triomfen a Twitter, a nivell mundial els tuits que més èxit han tingut aquest 2017 i els personatges que més passions han despertat a la xarxa social de l'ocellet són l'expresident nord-americà Barack Obama o la cantant Ariana Grande.

Un tuit que va compartir l'expresident Obama després del tiroteig de Charlottesville l'agost passat va ser el que va rebre més M'agrada no només del 2017, sinó de tota la història, segons la llista de Twitter.

En aquesta ocasió, Obama va publicar a Twitter una imatge en què apareixia amb diversos nens de diferent perfil ètnic i que va acompanyar d'una cita de Nelson Mandela que deia: "Ningú neix odiant una altra persona pel seu color de pell o la seva religió".

El segon tuit amb més M'agrada de l'any el va publicar la cantant Ariana Grande al seu compteAriana Grande després d'una altra tragèdia, en aquest cas el tiroteig en el seu concert al Manchester Arena el maig passat.

"Trencada. Des del fons del meu cor, ho sento moltíssim. No tinc paraules", va dir la cantant després de conèixer l'abast de la massacre, que va tenir lloc quan ella ja havia abandonat l'escenari.

El tercer lloc el va ocupar de nou Barack Obama, quan al juliol va enviar un missatge de suport al seu antic contrincant, el republicà John McCain, després de saber que patia càncercàncer.

Pollastre gratis

Pel que fa als missatges més retuitejats, a la primera posició hi ha un jove nord-americà anònim que va demanar ajuda per aconseguir 18 milions de retuits i aconseguir així un any de nuggets gratis.

El missatge del jove es va compartir finalment més de 3 milions i mig de vegades i la cadena Wendy's va accedir a subministrar-li la seva ració gratuïta de nuggets després de la campanya mediàtica generada, i que va convertir el seu missatge en el més retuitejat de la història.

Els més esmentats

Twitter també ha donat a conèixer els líders mundials que més vegades són esmentats, una llista que encapçala el president dels EUA, Donald Trump, seguit del primer ministre indi, Narendra Modi, o el mandatari veneçolà, Nicolás Maduro.

A la llista també hi surten el president argentí, Mauricio Macri, el seu homòleg colombià, Juan Manuel Santos, el president francès, Emmanuel Macron, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, o la primera ministra britànica, Theresa May.

Els més seguits

Notícies relacionades

I pel que fa a les persones més seguides en aquesta xarxa social, dos cantants encapçalen la llista: Katy Perry i Justin Bieber, tots dos amb més de 100 milions de seguidors, una xifra a l'abast de molt pocs. Altres, com el papa Francesc, es queden amb 40 milions, segons les dades de Twitter.

No obstant, el compte del més esmentat -Donald TrumpDonald Trump- se situa en el lloc número 21 pel que fa a xifra total de seguidors (44 milions). I la televisió de pagament @FoxNews ha sigut el compte més tuitejat pel que fa a mitjans de comunicació, així com @SeanHannity, un dels seus periodistes que, a més, és amic i aliat del president.