FIRMES CONTRA L''EMBLANQUIMENT'

Disney tria una actriu xinesa per protagonitzar 'Mulan'

Una campanya 'on line' reclamava que l'adaptació de la pel·lícula de dibuixos animats tingués una protagonista asiàtica

lie

lie

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'actriu xinesa Liu Yifei, de 30 anys, encarnarà la princesa Mulan en l'adaptació amb acció real que prepara Disney de la pel·lícula amb el mateix nom. Amb aquesta elecció, la companyia nord-americana acontenta els milers de persones que demanaven a través d'una campanya on line on lineque la princesa guerrera del remake amb un repartiment de carn i ossos havia de ser una noia asiàtica. La iniciativa va recollir més de 100.000 firmes.

Notícies relacionades

La campanya denunciava l'emblanquiment realitzat per Hollywood en films recents com l'adaptació del manga Ghost in the Shell, on Scarlett Johansson interpretava la protagonista, originalment japonesa, i La Gran Muralla, una pel·lícula èpica ambientada a la Xina del segle XV protagonitzada per Matt Damon, en el paper d'un mercenari anglès.

Va créixer a Nova York

La model, cantant i actriu va fer bones totes les apostes, ja que era una de les candidates més ben posicionades per aconseguir el paper principal. Té experiència i molt bon anglès, ja que va néixer a Wuhan però va créixer a Nova York. En els últims mesos també havien sonat els noms d'altres actrius com Li Jun Li -amb un paper en l'adaptació de Minority Report- i Fan Bingbing -Blink a X-Men: Días del futuro pasado-.