Una càmera GoPro sobreviu després de ser engolida per una erupció volcànica

Espectaculars imatges de la lava del volcà Kilauea, a Hawaii

lavaok

lavaok

1
Es llegeix en minuts

Una càmera GoPro de l'empresa turística Kilauea Eco Guides, que organitza excursions per la zona del volcà Kilauea de Hawaii, un dels més actius del planeta, ha sobreviscut després de ser engolida per la lava d'una de les últimes erupcions d'aquest volcà. Les imatges que ha gravat són espectaculars.

Notícies relacionades

Erik Storm, propietari de Kilauea Eco Guides, ha explicat que tot va passar de manera accidental mentre dirigia un tour per la zona. Estava explicant als excursionistes una història sobre la deessa polinèsia Pele quan va deixar a terra la càmera, una GoPro Hero 4. Quan se'n va adonar, la lava, que arriba a temperatures de 1.000 graus centígrads, havia engolit la càmera, que, no obstant, va filmar l'espectacular fenomen. 

Quan va poder, Storm va rescatar l'aparell donant per fet que havia quedat totalment destrossat. Però l'esperava una sorpresa. Quan, a casa, la va refredar i netejar, va veure que la càmera encara s'encenia i va descobrir les impactants imatges. Va ser l'última missió de la GoPro, que ha quedat inservible perquè la lent va quedar fosa.

Temes:

Volcans