SUBHASTA MILIONÀRIA

Venut el diamant color D sense fissures més gran per 28,8 milions d'euros

Aquest tipus de joia, incolora i molt poc freqüent, s'ha subhastat a Ginebra per una quantitat inèdita

Un collaret del qual penja un diamant sense color de 163,41 quirats. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi ha moltes classes de diamants, de diferent mida, forma i figura. Però normalment són classificats per colors, en una escala gradual que va des de la (totalment incolor) fins a la (de color groc o marró clar). A GinebraSuïssaon en saben bastant, va ser subhastat dimarts un collaret del qual penja un diamant color D de 163,41 quirats i sense cap fissura, el més gran subhastat mai.

La joia es va adjudicar per valor de 33,5 milions de francs suïssos (uns 28,8 milions d'euros), un rècord absolut per a aquesta pedra preciosa. I això que la peça, de la joieria suïssa Grisogno, va sortir a subhasta a un preu de 20 milions de francs (17,2 milions al canvi), 13 milions menys dels que finalment es van oferir.

D'Angola a Ginebra

Aquest diamant, de talla maragda i un color D molt poc freqüent, és un dels més excepcionals exhibits mai per la famosa casa de subhastes Christies's, segons el responsable de joies de la firma, Rahul Kadakia. Aquesta peça va ser trobada en una mina d'Angola, i va ser extreta d'una pedra original de 404 quirats. D'aquí va viatjar a Anvers (Bèlgica), per ser taxada i valorada, i posteriorment va ser tallada a Nova York per 10 especialistes que van polir i van tallar amb làser la gemma.

Ginebra, el dissenyador de Grisogno, Fawz Gruosi, juntament amb el seu equip van crear uns 50 dissenys diferents sobre el diamant. El febrer de l'any passat, coincidint amb el primer aniversari de la troballa de la pedra, es van decidir pel disseny actual: un collaret asimètric que porta al costat esquerre 18 diamants amb tall maragda i al dret dues files de maragdes en forma de pera. La joieria va invertir prop de 1.700 hores per crear el collaret, una tasca que va requerir la feina de 14 especialistes. 

Més joies històriques

Notícies relacionades

A la subhasta hi va haver una altra estrella, un diamant històric vermell denominat El gran Mazarí, una gemma rosada de 19,07 quirats que va ser adjudicada per 14,4 milions de francs suïssos (uns 12,4 milions d'euros). El diamant arriba així a una col·lecció privada després de pertànyer al cardenal Mazarí (1602-1661), a Lluís XIV de França, a Napoleó I, a Carles X, a Eugenia de Montijo i al baró de Derwies, entre molts altres. 

Segueix l'Extra a Facebook

Temes:

Ginebra