PRESENTACIÓ A NOVA YORK

El calendari Pirelli 2018 rendeix homenatge a 'Alícia al país de les meravelles' amb un al·legat a la diversitat

Naomi Campbell, Whoopi Goldberg i Lupita Nyongo protagonitzen, amb altres personalitats afroamericanes, el popular almanac

27-alice---duckie-thot

27-alice---duckie-thot
6-the-royal-duchess-and-princess-of-hearts---whoopi-goldberg-and-thando
26-the-beheader---naomi-campbell-and-sean-diddy-combs

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

"Avui dia, veure una Alícia negra significa que els nens de totes les races poden abraçar la idea de la diversitat i adonar-se que la bellesa té molts colors diferents", ha explicat l'estilista Edward Enninful, un dels pares del calendari Pirelli 2018 i artífex de la campanya I am an immigrant contra Trump

El famós almanac -presentat ahir al Manhattan Center de Nova York- ha deixat definitivament enrere els seus famosos nus. Si l'any passat la fotògrafa Annie Leibovitz va donar la sorpresa i va retratar dones  que han despuntat pel seu èxit professional -com Serena Williams o Patti Smith-, aquest any el seu col·lega Tim Walker ha rendit homenatge al clàssic de la literatura Alícia al país de les meravelles. I ho ha fet seguint l'estela de Leibovitz: els protagonistes del popular calendari van vestits. A més, en un al·legat a la diversitat, tots els protagonistes són afroamericans. Fins i tot el conill del conte és negre. 

Notícies relacionades

Entre les cares més conegudes del projecte destaquen Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Rupal, Lupita Nyongo, el raper Sean Diddy Combs i els models Djimon Hounsou, Duckie Thot, Slick Woods i Adwoa Aboah.  

“La història de l'Alícia ha sigut narrada en infinitat d'ocasions -ha explicat Walker- i volia arribar a la gènesi de l'imaginari de Lewis Carroll per poder tornar a explicar-la des del principi. Volia trobar un punt de vista diferent i original”. I ho ha aconseguit, amb un calendari Pirelli ens desitja un feliç i reivindicatiu 2018.