Anar al contingut

BOMBARDEIG DE PUBLICITAT

Un 'fake' de WhatsApp es cola a Google Play

Més d'un milió d'usuaris se l'han descarregat des de divendres passat

FILE PHOTO: Men pose with smartphones in front of displayed Whatsapp logo

FILE PHOTO: Men pose with smartphones in front of displayed Whatsapp logo in this illustration September 14, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo / Dado Ruvic (REUTERS)

Una versió no oficial de l'aplicació mòbil de missatgeria WhatsApp que enviava als seus usuaris publicitat ha sigut instal·lada per més d'un milió d'usuaris de Google Play Store. El fake, que es presentava com una actualització del WhatsApp original, ja ha sigut eliminada del marketplace de Google.

Usuaris del fòrum Reddit van alertar divendres passat de l'existència d'una app a Google Play Store que, amb el nom d'Update WhatsApp Messenger (Actualització de WhatsApp Messenger), imitava completament l'aparença del perfil per a la descàrrega del software original. Segons el marketplace de Google, aquesta aplicació havia aconseguit arribar, com a mínim, al milió de descàrregues.

Espai addicional indetectable

Segons ha recollit el portal The Hacker News, els autors d'aquesta falsificació van aconseguir mimetitzar fins i tot el nom de la companyia responsable de l'aplicació, WhatsApp Inc., introduint al final d'aquesta denominació un espai addicional a través del codi Unicode que era impossible de detectar des d'un dispositiu mòbil.

Els usuaris de Reddit van alertar que aquesta app falsificada no oferia el servei de xat del WhatsApp original, sinó que només mostrava anuncis per a la descàrrega d'altres aplicacions. A més, una vegada instal·lada, Update WhatsApp Messenger intentava amagar-se en els menús de l'smartphone mostrant tant un títol com una icona buits.

Desactivada

El citat portal ha informat que Google ja ha suprimit aquesta falsificació del catàleg de Play Store.
 

0 Comentaris
cargando